Gemeente Moerdijk ontvangt veel liefde

Als redactie van een nieuwsmedium mag je soms opvallende persberichten ontvangen en dit is er eentje van. De gemeente Moerdijk staat op plaats 3 in de top 5 van plaatsen waar de meeste valentijnsverrassingen worden bezorgd in de provincie Noord-Brabant. Moerdijk moet Rucphen en Halderberge voor laten gaan, die op plaats 1 en 2 staan. Deze cijfers komen naar voren uit een onderzoek uitgevoerd door Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en wenskaarten. 

Naast het gegeven dat de inwoners van Moerdijk dus veel liefde mogen ontvangen, is ook uit het onderzoek gebleken dat van alle provincies, de provincie Zuid-Holland de meeste valentijnsverrassingen mag ontvangen, waar onze provincie Noord-Brabant op plaats 3 staat. 72% van de verstuurde valentijnskaarten zijn afkomstig van een vrouw tegenover 28% van een man. Van de valentijnscadeautjes is 58% afkomstig van een vrouw en 42% van een man. De valentijnscadeautjes die door vrouwen worden besteld, spant chocolade de kroon, gevolgd door ballonnen en bloemen, terwijl mannen juist het vaakst bloemen bestellen, gevolgd door chocolade en ballonnen. 

38% van de valentijnskaarten wordt gestuurd van een vrouw naar een vrouw, 33% van een vrouw naar een man, 26% van een man naar een vrouw en 3% van een man naar een man. Bij de valentijnscadeautjes is die verhouding net iets anders; 26% van een vrouw naar een vrouw, 29% van een vrouw naar een man, 42% van een man naar een vrouw en 3% van een man naar een man. Mannen zijn over het algemeen iets guller dan vrouwen, zij geven namelijk bijna 30% meer uit aan een valentijnsverrassing. 

Nog wat algemene valentijnsfeitjes zijn de volgende:

  • 62% van de onderzochte consumenten verstuurt één kaart, tegenover 38% die 2 of zelfs meer kaarten verstuurt;
  • Vrouwen plaatsen 83% vaker een naam of eigen foto op een valentijnsverrassing dan mannen;
  • In 2018 was 13 februari 19.00 uur het meest populaire moment om een valentijnsverrassing te bestellen (typisch gevalletje van 'ohja, vergeten');
  • Het populairste valentijnsnummer in een soundzkaart is 'I will always love you' van Whitney Houston.


*Lees het volledige onderzoek via https://www.greetz.nl/valentijnsonderzoek2019