Fietsen langs de lokale agrarische ondernemers

Sporten in de sportschool zit er voorlopig nog even niet in, maar fietsen mag nog steeds wél. En als je dan toch aan het fietsen bent, dan kun je net zo goed langs de lokale agrarische ondernemers fietsen voor een praatje en het kopen van een streekproduct. Die gedachte spookte door het hoofd van Monique van der Made uit Langeweg en samen met ZLTO afdeling Moerdijk benaderden zij de leden van de ZLTO en verzamelde ze deze op een overzichtelijk schema.

Binnenkort volgt er nog een speciale fietsroute in samenwerking met Krachtig Buiten en de VVV Moerdijk, maar Monique wilde haar initiatief alvast opstarten. “Ik wil de mensen naar de boer laten gaan voor een praatje. Waar komt je product vandaan? Het is zo veel smaakvoller dan uit de supermarkt, je moet alleen iets meer moeite doen. Aangezien Mark Rutte juist aanprijst dat mensen weer gaan bewegen (fietsen, wandelen), is er voor ieder in zijn locatie binnen de gemeente wel een streekboer te vinden. Bijkomend voordeel is natuurlijk ook het tegengaan van voedselverspilling.”

In bijgevoegd overzicht ziet u de deelnemende agrarische ondernemers, met adresgegevens en de producten die zij verkopen.

Beelden bij dit artikel