Festijn in Buurthuis Irene in Willemstad

Wij zijn het niet eens met Buurthuis Irene in Willemstad. Een stevige uitspraak die wij vanzelfsprekend kunnen onderbouwen. Gistermiddag organiseerden uitbaters Eek en Carina, samen met de thuisverenigingen van Irene, een Klein Festijn. Toen uw redactie het buurthuis binnenliep kwamen wij erachter; het was geen klein… maar Groots Festijn! 

Als eerste kwamen wij Tiny en Tonny tegen van buurtvereniging 't Kloosterblokje. Bij hen aan tafel mochten de kinderen knutselen. Senn keek geconcentreerd naar zijn kunstwerk. Op de vraag wat hij aan het maken was, antwoordde de jonge blonde knul: "Een schilderij, dit is papa en dit is mama." Op de vraag of Senn ook het loepje van KijkopMoerdijk kon knutselen, kregen wij een negatief antwoord, maar dat wilden Tiny en Tonny wel even proberen. Terwijl wij van de overige activiteiten foto's maakten, hebben zij afgezien, met bloed, zweet en tranen, maar toen wij terug kwamen, toonden zij vol trots ons geknutselde loepje! Waarvoor nog hartelijk dank, dames, hij heeft een mooi plekje op onze redactie gekregen! 

In de kappersstoel zat Nolan, die door zijn moeder was ingefluisterd nog even te blijven zitten. Nolan's moeder zag namelijk de fotograaf van KijkopMoerdijk binnenlopen en vond het anders zo sneu voor ons als de kappersstoel leeg was. Nolan, die net een blauwe kuif aangemeten had gekregen, vond het prima en liet zich fotografen als een waar model. Hoe langer wij in Irene waren, hoe meer kinderen er in de rij bij de kappersstoel stonden, maar de eer van ons allereerste kappersfotomodel in Buurthuis Irene is en blijft voor Nolan. 

In de grote zaal werden de gehele dag workshops gehouden van verenigingen die in Buurthuis Irene hun thuisbasis hebben. Toen uw redactie daar binnenliep, werd er druk gekungfud. Of eh, gekungfut. Of eh, gekongfoet, eh… Afijn, de kinderen kregen les in Kung Fu. De juiste vervoeging van het beoefenen van deze Chinese vechtsport staat niet in ons vocabulair, maar dat deert ook eigenlijk niks. Met de nodige ah's en oef's schupten de kinderen op de daarvoor bestemde kussens, onder begeleiding van twee docenten van Ta Chuang, de school voor Chinese boxing. 

Naast genoemde activiteiten, konden kinderen oud Hollandse spelletjes spelen, spulletjes kopen en verkopen op de vrijmarkt, een workshop Theater volgen, genieten van een voorleesverhaal en zelfs lasergamen. Vanzelfsprekend konden wij niet de hele dag blijven, maar alle foto's die wij gistermiddag maakten, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel.


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. U kunt alle foto's bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel