Etappe 6 van Serious Request: The Lifeline 2019 van Zevenbergen naar Made

Een moe, maar voldaan gevoel. Daar werden wij vanmorgen écht mee wakker. Onze oogjes sloten om 03.30 uur want ja… Als je de hele etappe 6 van Zevenbergen naar Made van The Lifeline van Serious Request 2019 wilt volgen, dan moet je er wat voor over hebben. Zo waren wij gisterenavond én in Zevenbergen én in Zevenbergschen Hoek én in Wagenberg én in Made te vinden voor verslag en foto's, die we samen met de redactie van KijkopDrimmelen.nl kunnen publiceren.

Zevenbergen
Op de Markt in Zevenbergen was het toen wij aankwamen om 19.30 uur (de etappe zou starten om 20.00 uur, red.) één groot feest. Wij hoorden dat de kinderen van basisschool De Regenboog nog maar nét uit hun kerstviering in de kerk kwamen, om vervolgens direct het feestgedruis in te rennen. Het wachten was op radiodj's Jorien en Mark, die van Roosendaal naar Zevenbergen liepen en aldaar het stokje zouden overdragen aan Frank en Eva. Van twee heren van CIOS Goes vernamen wij dat er onderweg wat technische storinkjes waren en het geheel dus wat uit zou lopen. Dat maakte het feestende publiek niet uit, want zij werden vermaakt door o.a. blaaskapel Bultse Herrie en de DJ die hen in het Chequepoint opzweepte. Door het publiek liepen cameramensen en verslaggevers van NPO 3FM om mensen te interviewen. Zij spraken onder andere de leerlingen van basisschool Het Palet in Klundert, die de opbrengst van hun kerstmarktje aan Serious Request hebben gedoneerd: maar liefst € 928,60!

Zevenbergschen Hoek
Na het startsein om 20.33 uur (33 minuten later dan verwacht), reed onze kijkop-bolide vast vooruit naar Zevenbergschen Hoek. Helaas was er op dat moment nog niemand op straat te bekennen. Den Hoek was een verlaten dorpje. We spraken wel met Joar en Inge van Cafetaria d'n Bels, die ons vertelden dat ze zelf graag iets hadden georganiseerd, maar helaas moesten werken en dus volgeboekt zaten. Na een gezellig praatje en drankje besloten we maar richting Wagenberg te vertrekken, waar we uiteindelijk te horen kregen dat heel Den Hoek alsnóg uitliep toen de etappe doorkwam! Fanfare OKK speelde een deuntje en er is ook een cheque overhandigd van het Zwerfvuilteam Zevenbergschen Hoek. 

Wagenberg
De actie 'Wagenberg Steunt Serious Request' is een succes te noemen. In de Gummaruskerk werd onder bezielende begeleiding van cabaretformatie Bietje Kwats een grootse veiling gehouden, waar bieders de leukste, mooiste of lekkerste lokale producten en artikelen konden bemachtigen. Zo werd er geboden op een dinerbon voor een 4-gangenmenu bij 3-dorp voor 2 personen (tóch handig geweest zo'n telraam), een uniek t-shirt van feestact The PartyfrieX, diverse kunstvoorwerpen en zelfs een weekendje weg. Bij de bar werden drankjes verkocht, in de kerk hapjes en de Wagenbergse zanger Jeroen van Wijnen mocht, zoals hij het zelf zei, de pauzemuziek verzorgen. De etappe met Frank en Eva voorop werd opgehaald door verlichte tractoren van EDTOV en blaaskapel t'Hoogtepunt. 

Made
Het was ondertussen al 00.30 uur toen onze kijkop-bolide in de Nieuwstraat in Made parkeerde, tegenover het Raadhuisplein; het Chequepoint en tevens eindpunt van etappe 6. Het was op dat moment nog vrij rustig op het plein, maar geleidelijk aan voegden zich steeds meer mensen bij het gezelschap op het plein. Kleine tegenvaller onder andere voor ons: er was geen bar op het plein. Gelukkig was daar 't Trefpunt, waar we alsnog een versnapering konden krijgen. Zij hadden zelf ook meer willen organiseren, maar hoorden helaas niets meer terug na de vraag van hun kant aan de gemeente wat nou precies de bedoeling was en of ze een (spoed)vergunning konden aanvragen. Desalniettemin bleek het onder de luifel van het nieuwe terras van 't Trefpunt ook gezellig en wachtten we daar tot de aankomst van de etappe. Dat onze parkeerplaats perfect gekozen was, bleek toen die colonne aankwam. Die hield namelijk halt precies naast onze bolide mét lichtjes-loep en dus werden vele selfies met onze redactiewagen op de achtergrond gemaakt. Op de vraag of Frank en Eva er ook even mee wilden poseren, reageerden ze megapositief. Hoe kan dat ook anders, als hét digitale nieuwsmedium dat je al de hele etappe volgt, dat aan je vraagt.

Per kern hebben we onze foto's in een fotoalbum verzameld en gepubliceerd. Het album start in Zevenbergen en eindigt in Made. U bekijkt alle foto's via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/serious-request-the-lifeline-2019.html

Een filmpje van de aankomst in Wagenberg bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=FMzKar04Fyk

Beelden bij dit artikel