Drukbezochte opening Repaircafé Zevenbergen

Op dinsdag 3 september opende het Repaircafé Zevenbergen voor het eerst haar deuren. Vrijwillige reparateurs staan in het Repaircafé voor een ieder klaar om te helpen bij allerlei reparaties. Gratis en voor niets. Dankzij het Repaircafé wordt er minder weggegooid én ontmoeten mensen elkaar weer eens op een hele andere manier. 

Na een korte opening waarin Inge Koster van gemeente Moerdijk kort vertelde over de rol en ambitie van de gemeente met betrekking tot de bewonersinitiatieven, vertelden Renske Donkers, vrijwilligerscentrale Moerdijk, en Hans Assmann, inwoner van Zevenbergen, hoe zij samen zijn opgetrokken om dit repaircafe verder te ontwikkelen. Hans is inwoner van Zevenbergen die samen met zijn vrouw Nelleke enthousiast werd van het idee voor een Repaircafé. Ze kwamen in contact met Renske, vrijwilligerscentrale Moerdijk die mede met nog een aantal partners bewonersinitiatieven ondersteunt. De gemeente en meer Moerdijk hebben tevens een bijdrage gehad in deze ontwikkeling en zo opende na maanden van voorbereiding het Repaircafe haar deuren.

Buren, partners en inwoners waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het was een geslaagde opening waar de vrijwilligers meteen aan de slag moesten met allerhande reparatieklusjes. Onder andere een naaimachine, dvd-speler, senseoapparaat en een fiets passeerden de Repaircafe-vrijwilligers. Het was gezellig druk en volop inloop in ’t Trefpunt, Kristallaan 25c. In de even weken is het Repaircafe open van 10.00 – 14.00 uur en staan de vrijwilligers voor je klaar om samen met je te kijken en te werken aan het ‘repareer-item’.

Het Repaircafé is één van de burgerinitiatieven die in het Huis van de Wijk Zevenbergen ontwikkeld zijn. De Huiskamer, De eetgroep in Serena, De lotgenotenbijeenkomst in Serena, maar ook de partners die de Aanloop bemannen, schuldhulpverlening vanuit de gemeente en het spreekuur Geld en Recht, kortom een hoop reuring in het huis van de wijk Zevenbergen. Voor meer informatie over al deze momenten die voor de inwoners van gemeente Moerdijk kun je terecht bij: www.ons-moerdijk.nl. Ook hebben de Huiskamer en het Repaircafe Zevenbergen een eigen Facebookpagina waarop leuke nieuwtjes worden gedeeld.


*Met dank aan Renske Donkers voor het verslag en foto's.

Beelden bij dit artikel