Den Hoek Leeft leeft!

Al voor de vierde keer laat Zevenbergschen Hoek met groot succes merken dat het leeft in het dorp. Den Hoek Leeft, een tweedaags evenement met live muziek, entertainment, een braderie, het kinderplein en natuurlijk de presentatie van de nieuwe Miss Zomercarnaval. Julia van Opdorp, 21 jaar jong, mocht het kroontje en de sjerp van Jennifer Lambregts overnemen om tijdens het zomercarnavalsweekend op 30, 31 augustus en 1 september deze eretitel te dragen.

Het is traditie, de presentatie van de nieuwe miss. Ook wordt het inmiddels traditie dat de miss op Den Hoek Leeft wordt gepresenteerd. Nieuwe missen kunnen zich van tevoren voor de rol aanmelden, waarna er één miss gekozen wordt. De miss mag een jurk uitzoeken of samenstellen, mag beslissen hoe haar haar en make-up eruit ziet en heeft ook inspraak in haar entree. Waar Jennifer vorig jaar met een paard en wagen het Plein 1940 betrad, besloot Julia het anders te doen. In de zijspan van een crèmekleurige, special edition Honda motor, werd Julia nog verstopt onder een zomercarnavalsvlag, gereden over de braderie om vervolgens bij het podium onthuld te worden. Wie de nieuwe miss is, wordt namelijk altijd geheim gehouden tot de onthulling. Confetti vloog in het rond, het kroontje en de sjerp werden overgedragen en foto's werden er gemaakt. 

Na ons gesprekje met mede-organisator Inge Bakelaar moesten wij concluderen dat ons artikel over deze editie van Den Hoek Leeft verder gewoon erg saai wordt. "Ja, het was gewoon leuk, druk en gezellig", lacht Inge hardop. "Er hing zowel gisteravond tijdens de muziekavond als nu vandaag een hele fijne sfeer. Er zijn geen gekke dingen gebeurd, we zijn goedbezocht en het weer zat ook mee. Een tikje warm, maar dat is beter dan regen. We zijn dik tevreden."

Meer kunnen wij er dus ook niet van maken. Den Hoek Leeft leeft, en dat is te zien aan de foto's die wij zondagmiddag maakten in Zevenbergschen Hoek. U bekijkt ze allemaal via deze directe link naar het fotoalbum: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/den-hoek-leeft-2019.html

Beelden bij dit artikel