29 juni 2019 gaat de Moerdijkse geschiedenisboeken in

Een historische dag voor het dorp Moerdijk. De opening van het nieuwe dorpshart werd bezocht door jong en oud, wat dan ook precies de bedoeling is van de nieuwe openbare ontmoetingsplek. Optredens waren er van lokale muziekgezelschappen, zoals het Jeugdtoneel en het Seniorenkoor die elkaar afwisselden. Een groot verschil in leeftijd, maar ook een grote harmonie als zij allemaal samenkomen in het dorpshart.

Er is genoeg gerefereerd aan vroegere tijden, vindt Jan Eestermans, één van de leden van de werkgroep. "We zijn een half jaar eerder klaar dan verwacht was. Hoe vaak hoor je dat? Dat een project sneller klaar is dan gepland? Eigenlijk nooit. Dat maakt ook dat bij mij, als ook bij alle andere betrokkenen, het gevoel van trots écht overheerst. Het wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud, waar ze samen spelen, sportief bezig kunnen zijn, maar ook kunnen picknicken en een praatje met elkaar kunnen maken. Samen sterk, samen iets maken, dat is waar wij voor staan en zeker in deze digitale wereld waarin je elkaar heel makkelijk even een appje stuurt of een Facebookberichtje. Hier kun je elkaar fysiek ontmoeten, in het dorpshart", aldus Jan, die niet bang is om in een zwart gat te vallen. "Ik denk dat ik vooral even ga relaxen straks."

Zaterdag 29 juni 2019, een dag die de geschiedenisboeken in zal gaan. De hele dag waren er allerlei feestelijke activiteiten, vol muziek, historie, sport, drankjes en hapjes. Maar er was ook een bijzonder moment van rust, bij de opening van de Mariakapel. "We vroegen om een moment van stilte. Het was zó bijzonder, je kon een blaadje horen vallen", vertelt Eestermans vol trots. Vanzelfsprekend was ook de politiek vertegenwoordigd en wel in de persoon van burgemeester Jac Klijs, wethouder Désirée Brummans en speciale gast Tweede Kamerlid voor de VVD, Thierry Aartsen. Tevens richtte 'buurman' Ferdinand van den Oever, directeur van het havenbedrijf, zijn woord aan de aanwezigen. Pascal van Valen, die namens de werkgroep sprak, zette in het bijzonder Andras Incze in het zonnetje. Andras werkt bij de gemeente Moerdijk als Senior Projectleider / Gebiedscoördinator en fungeerde als klankbord tussen de dorpsbewoners en de gemeente. 

Voordat de barbecue aangeslingerd werd en er 's avonds een heuse DJ-contest plaatsvond, opende vlogger, presentator en freestyle-voetballer Soufiane Touzani, het sportcourt. Gevolgd door de ogen van vele jonge inwoners, toonde hij allerlei tricks, liet de kinderen zelf meedoen en beantwoordde serieuze en grappige vragen. 

Een warme, maar mooie dag voor het dorp Moerdijk. Wie had dat gedacht, vijf jaar geleden. Pascal, Jan en de inwoners van Moerdijk in ieder geval wél! Bekijk alle foto's die wij maakten in het speciaal daarvoor ingerichte fotoalbum via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/opening-dorpshart-moerdijk.html

Beelden bij dit artikel