De zomervakantie is begonnen; SKW Zevenbergschen Hoek vermaakt Hoekse kinderen

Hoewel het vanwege het coronavirus onzeker was of de zomeractiviteiten van SKW Zevenbergschen Hoek überhaupt wel doorgang konden vinden, hebben de vrijwilligers alles op alles gezet om de Hoekse kinderen tóch te kunnen vermaken. Vandaag startte het zomerprogramma met de eerste kleuterdag, speciaal voor kinderen uit groep 1 en 2.

Elf kinderen, geheel gekleed naar het thema van de dag ‘sprookjes’, kwamen vanmorgen naar gemeenschapsgebouw De Zevensprong. Daar stonden de vrijwilligers Bianca, Ellie, Thieme, Lotte, Inge, Demi en Esmee hen al op te wachten, om te beginnen met het zorgvuldig wassen van de handjes. De ochtend werd binnen doorgebracht, met knutselen, spelletjes spelen en ontbijtkoek versieren en natuurlijk opeten. Na de gezamenlijke lunch op een picknickkleedje, begon de speurtocht rondom de kerk. De eerste opdracht deed denken aan het sprookje van Klein Duimpje; met enorme laarzen aan, mochten de kinderen van pion naar pion lopen en rennen. Door de grootte van het schoeisel leverde dat hilarische beelden op, waar de kinderen nog het meest om moesten lachen.

De overige zomeractiviteiten vinden plaats op vrijdag 24 juli voor groep 1, 2 en 3 in het thema ‘Zon, zee en strand’, op donderdag 6 augustus voor groep 4 t/m 8, die waterspellen gaan spelen, op donderdag 13 augustus een verrassingsdag voor groep 5 t/m 8 en op woensdag 19 augustus gaan groep 3 t/m 8 naar attractiepark Drievliet en groep 1 en 2 naar Recreatieparadijs De Belhamel.

Op uitnodiging waren wij vanmiddag ook aanwezig en we danken Bianca en Ellie voor het toesturen van een aantal aanvullende foto’s!

Beelden bij dit artikel