De Roparun Challenge in Willemstad: wie is de snelste Roparunner van 2020?

De Roparun 2020, de estafetteloop van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij geld opgehaald wordt voor diverse goede doelen, is in zijn geheel afgelast. Het Roparunteam Willemstad In Touch had op zaterdag 31 mei a.s. om 12.00 uur moeten starten in Parijs om vervolgens binnen twee dagen naar Rotterdam te komen, maar ook team WIT vertrekt niet naar de Franse hoofdstad. Wél hebben zij besloten een challenge te organiseren, met inachtneming van de regels van het RIVM, waarbij het team de ROPARUN gaat rennen; elke letter van het woord heeft een eigen afstand. Ook voor het grotere publiek is deze challenge aan te gaan; van 30 mei tot 30 juni kan een ieder de letters rennen, wandelen of fietsen.

In overleg met EPICinderunning, organisatie van o.a. de Willemstadse Vestingloop, is er een evenement aangemaakt waardoor mensen uit en rondom Willemstad op een eigen gekozen moment de letters mogen rennen, wandelen of fietsen om op die manier een mooie Roparun-medaille te verdienen en het Roparun team te steunen.

De afstanden zijn als volgt:
R = 5,7 km
O = 4,7 km
P = 6,7 km
A = 8,4 km
R= 5,7 km
U= 3,4 km
N = 4,6 km

De medailles die te verdienen zijn, zijn als volgt:
Brons: 1 van de afzonderlijke letters: = 3,4 – 8,4 km
Zilver: RR = 11,4
Goud: ROPA : 25,5 km
Platinum: ROPARUN = 39,2 km

Op 30 mei om 12.00 uur zal Roparun team 354 Willemstad in Touch de challenge starten bij de Campagne. In kleine teams rennend, lopend en fietsend zullen zij deze challenge te volbrengen.

Ga ook de Challenge aan, naast eeuwige roem is er voor de snelste Roparunner een hele mooie prijs te winnen in samenwerking met restaurant de Rosmolen. Zie de aanmeldingslink op de Roparun Facebook pagina: https://www.facebook.com/teamWIT354 (deze challenge duurt van 30 mei tot 30 juni).

Beelden bij dit artikel