De Regenboog kleurt de beweegtuin van De Zeven Schakels

De Regenboog is met de hele school al een paar weken bezig met het thema ‘omgaan met de natuur’ van Jeelo. Iedere groep leert meer over planten, landschappen en het milieu. Groep 5 had dit jaar extra geluk: zij werden uitgekozen om met het project ‘bulbs 4 kids’ mee te doen. Dit project heeft als doel kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met bloembollen. Past perfect bij het thema van Jeelo dus!

In de klas hebben de kinderen met elkaar besproken wat ze met de bloembollen wilden doen. En zo kwamen ze tot de conclusie dat het fijn zou zijn als de oudere mensen in De Zeven Schakels komende lente kunnen genieten van al die mooie bloemen. Dat verdienen ze wel in deze tijd! De leerkracht geeft aan dat dit soort dagen zeer waardevol zijn en dat kinderen hier mooie levenslessen van leren. En zo trok er vanmorgen een hele stoet kinderen in oude kleren richting de beweegtuin. De handen bij elkaar, 3,2,1 ‘Voor een ander!’ en aan de slag! Gaten scheppen, bloembolletje er in, gaatje weer dicht, samenwerken, plezier hebben, dansen op de muziek, zwaaien naar bewoners en natuurlijk tussendoor genieten van een lekkere koek en wat drinken. De sfeer in de tuin was opperbest. Ondanks de kou durfden een paar ouderen naar buiten te komen en te genieten van de kinderlijke onschuld. Moe, voldaan en met hele vieze handen vertrok de stoet weer richting school. 600 bloembollen zijn er vandaag de grond in gegaan. Nu hopen dat in de lente de bewoners kunnen genieten van de prachtige geuren en kleuren van de verschillende soorten.

Wilt u zien wat het eindresultaat is geworden? Komende lente te bewonderen! En de kinderen? Die komen in de lente nog eens terug om te zien of de bewoners er blij mee zijn. Want wie leert te delen is zelf een rijk mens.

Beelden bij dit artikel