Bart en Dina van der Westen-van de Bosch uit Zevenbergen 70 jaar getrouwd

Op 27 mei 1949 traden zij in het huwelijksbootje en gisteren vierden zij hun platina huwelijksjubileum. Het liefdesverhaal van Bart en Dina van der Westen-van de Bosch uit Zevenbergen is er één als uit de film. Dina werkte bij Red Band en pakte daar snoepjes in. Zij en haar collega's stopten wel eens stiekem een briefje met hun adresgegevens in de verpakking, waarna ze brieven ontvingen van de gelukkige vinder. Bart en Dina ontmoetten elkaar op het station, waar ze aan de praat raakten. Wat bleek? Nog vóór die toevallige ontmoeting, schreven zij al enige tijd brieven naar elkaar.

Op de vraag hoe zij elkaar ontmoet hebben, antwoordt Bart dan ook: "Wij kenden elkaar al, voordat we elkaar kenden." Bart werd 92 (bijna 93) jaar geleden geboren in Breda, Dina werd ook 92 (bijna 93) jaar geleden geboren in Zevenbergen. Bart zat bij de marine als oorlogsvrijwilliger, waarna hij op het spoor ging werken. Dina werkte bij Red Band in Roosendaal en tijdens hun ontmoeting op het station waar bekend werd dat ze al enige tijd samen correspondeerden, was het beklonken. Bart en Dina kregen verkering en al na drie maanden trouwden ze op het stadhuis van Zevenbergen, waarbij Dina de trouwring van Bart's moeder kreeg. 

Na het trouwen woonden Bart en Dina bij de ouders van Dina in, waarna ze uiteindelijk verhuisden naar Roosendaal omdat Bart daar een huis kon krijgen via zijn werkgever. "Dat was vroeger heel normaal. De werknemers mochten dan in een huis wonen via de werkgever, zodat we dicht bij het werk konden wonen. We hebben uiteindelijk 27 jaar in Roosendaal gewoond, waarna we weer terug naar Zevenbergen zijn verhuisd", vertelt Bart. Corry, de buurvrouw van Bart en Dina toen zij in de Doelstraat woonden, was daar altijd kind aan huis en voelde voor de familie als stiefdochter en -zus. Bart en Dina mochten namelijk in hun huwelijk zelf twee kinderen krijgen, Bart en Jack, die ook beide goed met Corry omgingen en nog steeds gaan. 

Naast hun twee kinderen, vervullen ook vier kleinkinderen en zelfs zes achterkleinkinderen het leven van Bart en Dina. De kinderen wonen in Bergen op Zoom en Roosendaal, de kleinkinderen zijn overal naartoe uitgevlogen. Het echtpaar is nog altijd heel actief. Nadat Bart met pensioen ging, heeft hij zich direct aangemeld als vrijwilliger. Ook Dina heeft veel vrijwilligerswerk gedaan, zoals bejaardenzorg, wandelen met mensen in een rolstoel en ouderen mensen bezoeken en helpen. Ze is nog altijd een graag gezien gezicht in woonzorgcentrum De Zeven Schakels. Samen hebben ze altijd veel gefietst en gezwommen, wandelen ze nog altijd elke dag en vinden ze ontspanning in schilderen en puzzelen. Een jaloersmakende oude dag, als je het ons vraagt. 

Wij mochten gisteren, op hun 70-jarige trouwdag, bij Bart en Dina op de koffie komen, waar ook zoon Bart en oude buurvrouw en 'stiefdochter' Corry aanwezig waren, die wij dan ook alle vier op de foto hebben gezet. Wij feliciteren Bart en Dina nogmaals met hun platina huwelijksjubileum en danken hen voor de gastvrijheid.