90 jaar onafgebroken competitievoetbal vraagt om een feestje bij V.V. De Fendert

Vanmorgen heeft u al kunnen lezen over de lintjes die Kees Rombouts en Frank van der Weerd uit Fijnaart mochten ontvangen, nu volgen de foto's van het jubileumfeestje bij V.V. De Fendert. 82 jaar V.V. Kaaise Boys, 46 jaar V.V. SFV en na de fusie samen al 8 jaar V.V. De Fendert: er is al 90 jaar onafgebroken competitievoetbal in Fijnaart en dát vraagt om een jubileumsfeestje. Met een bomvol programma verdeeld over drie dagen zal menig lid én niet-lid zich deze mijlpaal nog lang heugen.

Eén van de organisatoren, Chris, vertelt ons: "In de volksmond wordt dit het 90-jarig jubileum van V.V. De Fendert genoemd, maar in feite is dat niet waar. We zijn in 2011 gefuseerd, twee clubs werden één club. Onze slogan is dan ook #1dorp1club, omdat we eensgezindheid uit willen dragen. Zo zijn ook de ideeën voor dit feest ontstaan. We wilden met elkaar iets moois neerzetten voor het dorp. We hebben bijvoorbeeld de lokale horecaondernemers benaderd om hier sámen een Foodtruckfestival neer te zetten, we hebben een jeugdkamp gehad en een pubquiz, vandaag spelen de oudleden een wedstrijd en wordt er een wedstrijd gespeeld in het kader van al 30 jaar vrouwenvoetbal. Eén van de hoogtepunten is oud-NAC die zometeen tegen de eerste van De Fendert zal spelen. Daarna sluiten we het geheel af met een feestavond vol lokale artiesten."

Terwijl wij onze foto's maakten, kwamen wij een jolig drietal tegen. Jan, Jos en Gilian, samen goed voor meer dan 200 jaar lidmaatschap (!), genoten van het weer, van het uitzicht en een drankje. "Wij zijn toch wel drie van de oudste leden. Ik denk dat ik al wel meer dan 70 jaar lid ben van de voetbal. Spelen doe ik niet meer hoor, maar ik kom nog altijd elke week kijken naar mijn kleindochters die hier óók voetballen", lacht Gilian. 

Wij willen de organisatie hartelijk danken voor de gastvrije ontvangst gisteren op de voetbalclub en kijken uit naar het 100-jarig jubileum! Kunt u zolang niet wachten? Bekijk dan nú alle foto's die wij gisteren bij de Fendertse voetbalclub maakten in het speciaal daarvoor ingerichte fotoalbum, via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/jubileumsfeestje-vv-de-fendert.html.

Beelden bij dit artikel