3 maart: Shell Moerdijk geeft uitleg

Shell Moerdijk houdt donderdagavond 3 maart een omwonendenbijeenkomst in de Niervaert in Klundert. Dit naar aanleiding van de 25 ton giftig gas die eind vorig jaar weglekte, nadat na reparatiewerkzaamheden een installatie niet dichtgedaan was. Shell stelde direct na de ontdekking van het lek dat de waarden van het weggelekte, giftige ethyleenoxide (EO) op de grond niet boven de grenswaarden uitkwamen, maar wil nu toch informatie verstrekken.  

Actuele stand van zaken

Shell stelt in een verklaring op haar website: ,,Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding hiervan vragen heeft. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek over wat er is gebeurd, wat de actuele stand van zaken is, hoe wij omgaan met (proces)veiligheid en hoe wij nu verder gaan.”

Gemeente en GGD ook aanwezig

Deze bijeenkomst wordt gehouden in samenwerking met de Gemeente Moerdijk, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), de Provincie NoordBrabant en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Vertegenwoordigers van deze overheden zijn ook aanwezig op de omwonendenavond.

Aanmelden noodzakelijk

De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19 uur). Wil je deze avond bijwonen, dan moet je je melden via infopernismoerdijk@shell.com.