14e editie Zomercarnaval Zevenbergschen Hoek laat dorp leven

Gisteren betekende de Street Parade de officiële aftrap van de veertiende editie van het Zomercarnaval in Zevenbergschen Hoek. Twaalf deelnemers, zowel individuelen als loopgroepen als wagens, vormden een mooie optocht die door het dorp flaneerde, om vervolgens in de feesttent op het Zomerplein tot een hoogtepunt te komen met de DJ-avond met dj's Erik 2K, Moombah Ruud, Fout & Fauter en D-Vinity. Johan Deijkers werd daarnaast in het zonnetje gezet omdat hij na vele jaren inzet, een paar stapjes terug zal nemen. Hij ontving uit handen van Fred en Claudia een groot bierpakket.

De uitslag van de Street Parade dit jaar mochten wij van Johan ontvangen nadat hij deze gisterenavond bekend maakte. In Categorie A, Groep, mochten de dames van C.V. De Vochtfreeters de eerste plaats ontvangen. Met het thema 'Rio de Janerio' en hun sambadanseres-pakken, maakten ze indruk op de jury en kregen zij 10 punten. Op een tweede plaats volgden De Banana's met het thema 'Iets Tropisch', met 9 punten en de derde en tevens laatste plaats bij de groepen, was voor Dance Kids, met het thema Dans Meisjes, met 8 punten.

In Categorie B, Wagen, wonnen De Badgasten met het thema 'Zomer' de eerste plaats. Op een gedeelde tweede plaats met allen zes punten, zijn geëindigd de Olterclub met het thema 'Oude Tracktoren', C.V. De Droeftoeters met het thema 'Muziek', C.V. De Beunhazen met het thema 'Zomer' en Café 't Roer Om met het thema 'Zomers'. 

In Categorie C, Individueel, was het Chloe Pennock die hoge ogen scoorde bij de jury. Onder de noemer 'Palmboom' wist zij maar liefst 10 punten te behalen. Op de voet gevolgd overigens door Noud. Noud behaalde net niet genoeg punten voor de eerste plaats, maar scoorde alsnog hoog met 9 punten. 

In Categorie D, Skelters, was het Arjan die door de jury werd benoemd tot winnaar. Arjan, met het thema 'Hawai' werd beloond met 9 punten. Dex Dehue benadrukte met zijn thema 'Skelter' nog eens de categorie waarin hij deelnam en werd daarvoor beoordeeld door de jury met 8 punten. 

Zoals altijd werden ook wij weer hartelijk ontvangen in Den Hoek, waar we dan ook vele leuke foto's maakten van zowel de parade, als de prijsuitreiking, als de sfeer in de feesttent. U bekijkt alle foto's in ons fotoalbum via https://kijkopmoerdijk.nl/albums/zomercarnaval-zevenbergschen-hoek-2019.html.

Wilt u dit weekend ook nog even een kijkje nemen in Zevenbergschen Hoek? Vanmiddag kunt u terecht voor de kindermiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en vanavond is er een feestavond in de tent van 20.00 tot 01.00 uur, met het DJ duo ‘LA Sound’ uit Made en optredens van Mitch Kerstens, Wim Florack en Marco Kanters. Morgen start de dag goed met een dorpsbrunch vanaf 11.30 uur en om 13.00 uur is de start van de Zevenkamp. De feesttent staat op het Zomerplein aan de Bloemendaalse Zeedijk 2b, het programma op zondag vindt plaats op het terrein van Sportpark d'n Hoekschop. 

Beelden bij dit artikel