Zevenbergschen Hoek en dorp Moerdijk griezelen tijdens Halloweenavond

Halloween, het jaarlijkse griezelfeest, leeft in de gemeente Moerdijk. In bijna alle kernen worden er spooktochten en griezeltoestanden georganiseerd, iets waar wij als redactie verslag van moeten doen. Moeten, want met angst in onze benen trotseerden ook wij gisteren twee tot griezelplekken omgetoverde dorpen. 

Onze KijkopMoerdijk-bolide streek als eerste neer in Zevenbergschen Hoek. In het dorpje deden maar liefst 120 kinderen mee aan de Halloweentocht! Ook uit buurdorpen Hooge en Lage Zwaluwe mocht Den Hoek kinderen ontvangen, die de verschillende enge huizen en tenten langs gingen op weg naar griezels en gruwels. Aangekomen bij de inmddels beruchte schuur in De Molensteen, durfde onze fotograaf naar binnen, waar hij héle spannende dingen vastlegde! 

Na deze enge tocht in Zevenbergschen Hoek, verplaatste onze nieuwsmobiel zich naar dorp Moerdijk. Nadat alle 70 kinderen (!) zich daar verzameld hadden in De Ankerkuil, werden zij ook losgelaten om door het hele dorp op verschillende plaatsen aan te bellen voor een snoepje of spookhuizen te bewandelen. Als tip kreeg onze redactie het huis van Stefan in de Koning Haakonstraat te bezoeken en die van Wim in de Klaverstraat. Beide heren schijnen altijd flink uit te pakken met Halloween. Met knikkende knietjes hebben we beide huizen bezocht en inderdaad: wat een geweldige moeite hebben zij gedaan!

Natuurlijk geldt die laatste regel voor alle deelnemers aan beide Halloweenavonden. Een griezelig feest voor het hele gezin, wat niet georganiseerd kan worden zonder vele vrijwilligers en deelnemers die het leuk vinden iets voor hun dorp neer te zetten. Ondanks onze trillende handjes: chapeau! 

Onze foto's van Halloween in Zevenbergschen Hoek en in dorp Moerdijk, bekijkt u in ons fotoalbum via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/halloween-in-zevenbergschen-hoek-dorp-moerdijk.html

Beelden bij dit artikel