Wim en Nel van de Noort-Goverde uit Zevenbergen vandaag 60 jaar getrouwd

Vandaag vieren Wim (86) en Nel (85) van de Noort-Goverde uit Zevenbergen hun diamanten bruiloft. Op 29 november 1958 stapten Wim en Nel in het huwelijksbootje na een verkeringstijd van bijna 10 jaar. Zij ontmoetten elkaar bij Nel thuis, waar het liefde op het eerste gezicht was. Pats, boem, raak! Wim en Nel kregen verkering, maar niet van het kleffe soort, aldus Nel.

"Nee, wij waren niet het stel van het handje handje op de bank zitten hoor. Wij hadden wel verkering, maar zagen elkaar niet dagelijks. Als er iets leuks te doen was dan gingen we er samen heen", vertelt Nel terwijl ze met een lieve lach naar Wim kijkt. "We mochten bijvoorbeeld samen op dansles. Als er dan een feestje was gingen we ook samen dansen." Uiteindelijk na 10 jaar leuke dingen doen, zijn Wim en Nel toch in het huwelijksbootje gestapt en precies 9 maanden en 1 dag later, op 30 augustus 1959, werd hun zoon Jack geboren. Ook mochten ze een dochter krijgen, Elly, die haar ouders nog altijd dagelijks komt bezoeken in de Zeven Schakels waar ze sinds een jaar wonen. 

Wim heeft maar liefst 42 jaar bij Van Opstal gewerkt als metaalbewerker. Voor zijn werk was hij veel in het buitenland. Hij was 3 tot 4 maanden weg, dan kwam hij 1,5 week thuis en vertrok hij weer. In zijn werkende leven heeft Wim dus veel van de wereld gezien. Hij reisde onder andere naar Denemarken, Frankrijk, Singapore, Thailand en China. Toen Wim daar kwam, was er in de Chinese binnenlanden nog helemaal niks. Hij bouwde daar fabrieken met silo's van de grond af mee op. De verplichtingen van Wims werk, hoe leuk ze vaak ook waren, brachten ook een keerzijde met zich mee voor Nel, die er veelal alleen voor stond. De zorg voor hun twee kinderen, is dus ook grotendeels door haar gedragen. Wel is Nel één keer mee naar China gereisd toen Jack en Elly groter en het huis uit waren. Ook begon Nel toen met werken als koffiejuffrouw, iets wat ze met veel plezier heeft gedaan. 

In zijn vrije tijd was Wim een echte vogelliefhebber. "Ik was lid bij de vogelvereniging in Zevenbergen en ik had altijd oranje kanaries. Ook heb ik 25 jaar lang twee keer per week gezwommen en ging ik vaak vissen in de Roode Vaart", vertelt Wim vol trots. Nel mocht graag volksdansen, maar inmiddels spendeert ze haar tijd op de koersbalclub en met het kletsen met haar medebewoners. "Ik mag graag hier in de centrale hal koffie gaan drinken en praten met de mensen. Ik ben heel sociaal en vind dat leuk om te doen. Ik neem Wim af en toe mee, maar hij gaat niet altijd. Dus dan ga ik gewoon alleen!", vertelt Nel lachend. 

Op de vraag of beiden het nog een keer over hadden gedaan met de wetenschap die ze nu hebben, antwoordt Nel nog vóórdat wij onze zin hebben kunnen afmaken, volmondig 'JA'. Bij Wim kwam er een bescheiden 'Ja hoor' met een goedkeurend knikje. "Dat zegt hij nu wel zo, maar wij hebben een heel goed leven gehad hoor samen. En nog", vertelt Nel. En terwijl Nel die woorden uitspreekt, zien wij Wim haar aankijken met een ondeugende blik en merken we een knipoogje naar zijn vrouw op. Dat zit dus wel goed tussen die twee!

De redactie van KijkopMoerdijk feliciteert Wim en Nel van harte met hun huwelijksjubileum en wenst hen veel plezier op het feest dat zij binnenkort zullen houden. Ook danken wij hen en Elly voor de gastvrije ontvangst en hun openheid.