Wielerweekend Zevenbergen

Het Wielerweekend Moerdijk zit er weer op voor dit jaar. Met de funwedstrijden op zaterdag en de profs op zondag, was het een geslaagd weekend met voor een ieder wat wils. Familietochten, seniorentochten, scootmobieltocht, Dikke Banden Race, de Niet-Licentiehouders en natuurlijk de Prominenten Race. Op zaterdagavond wist Marcel Otterspeer de actualiteitsprijs bij die laatstgenoemde race binnen te slepen en mocht Goof Rijndorp de originaliteitsprijs ontvangen.

Drievoudig etappekampioen Caleb Ewan mocht gisteren de profronde winnen, Bauke Mollema werd winnaar van de rit-in-lijn en Fabio Jakobsen won de tijdrit. Lorena Wiebes won, net als vorig jaar, de wegwedstrijd bij de vrouwen. Bij de Nieuwelingen kwam Mike Bronswijk uit Honselersdijk als eerste over de finish, gevolgd door Finn Roumen uit Stein en Jens Bassa uit Goudriaan. Bij de Amateurs / Junioren mocht Bob van den Berg uit ‘s-Gravenzande de Grote Prijs ATM in ontvangst nemen.

Hoewel het parcours dit jaar in en rondom de Zeestraat liep, vertelde commentator Michel van Opstal het publiek dat het parcours hier jaren geleden ook al gesitueerd was. In 2005, op zondag 14 augustus, werd de 50e ronde van Zevenbergen verreden. Vanwege het gouden jubileum werd er voor het eerst een omnium voor professionals georganiseerd, een beslissing wat velen bezoekers naar Zevenbergen bracht. Sinds 2014 is de zaterdag aan het weekend toegevoegd en dankzij de diverse activiteiten buiten de wielerronde om, wordt er sinds dat jaar gesproken over het Wielerweekend. 

*Foto's: Henk Theuns, in overleg met de organisatie Wielerweekend.

Beelden bij dit artikel