Welzijnsplatform OnS Moerdijk officieel gelanceerd

Vanmiddag werd het nieuwe welzijnsplatform OnS Moerdijk officieel gelanceerd in de Mauritshof in Klundert. OnS Moerdijk is een voorportaal tot alle welzijnsdiensten en -activiteiten in de gemeente Moerdijk, waar vraag en aanbod samen komen. Het is bedoeld als makkelijk vindbaar en toegankelijk verzamelpunt waar men alles kan vinden op het gebied van zorg, coaching, vrijwilligerswerk en evenementen.

Boudewijn in 't Veld is sinds 2,5 jaar werkzaam bij Surplus en is daardoor van de commerciële wereld in de welzijnswereld terecht gekomen. Waar hij tegenaan liep, vertelde hij in zijn openingsspeech: "Het mooie van welzijnswerk is dat we mensen helpen om verder te komen en ze weer mee kunnen laten doen met de maatschappij. Maar wat me ook opviel, is dat er zó veel verschillende instanties, mogelijkheden en initiatieven zijn. Er zijn voorzieningen vanuit Surplus, vanuit de gemeente, vanuit de bibliotheek, er zijn veel ondersteuners, coaches en buddy's. Er is zo gigantisch veel, dat mensen niet gemakkelijk de juiste weg naar de benodigde zorg konden vinden. Ik dacht: 'Dit kan makkelijker en beter, we moeten iets creëeren dat vindbaar en toegankelijk is, zonder kosten en zonder doorverwijzing van een huisarts. Na veel werk en uren nadenken is OnS Moerdijk ontstaan."

José Hiel, werkzaam bij de gemeente Moerdijk als Domeinregisseur Mens & Maatschappij, vertegenwoordigde tijdens de lancering tevens wethouder Eef Schoneveld, die deze middag andere verplichtingen had. "Het is fijn, leuk en bijzonder om vandaag de rol van Eef waar te mogen nemen. Wij proberen mensen vooral lekker te laten leven. Er is hulp om dat te realiseren. Soms betaald, wanneer dat nodig is, maar wat ook belangrijk is, is dat er hulp is die vaak niets kost. Denk aan een praatje maken met iemand die in een sociaal isolement zit, of iemand helpen met zijn financiële administratie, of een helpende hand bieden bij een klusje in de tuin. Die relatief kleine dingen, biedt de mensen net dat beetje hulp dat ze nodig hebben om weer door te kunnen. Maar hetgeen wat aangeboden wordt, moet ook gevonden kunnen worden. Dus wanneer u bereid bent om iemand te helpen met de administratie, moet diegene dat ook maar net weten. OnS Moerdijk is hiervoor een platform waar vraag en aanbod samen komt."

Na beide openingsspeeches, stelde Boudewijn (een deel van) het team van OnS Moerdijk voor. De dames die zich inzetten voor OnS Moerdijk, zijn Marijke Brendel, Jolanda Gaans, Jeanne van Haaster, Lia Maat, Sonja Molengraaf, Phil Schoonen, Paula van Maren, Jopie Vredenbregt. Sommigen van hen waren deze middag verhinderd en staan dus niet op de foto. 

Dit alles gelezen en nu toch wel benieuwd naar het echte werk? Klik dan verder naar www.ons-moerdijk.nl.

Het promotiefilmpje over OnS Moerdijk bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=ueTZ54wNa8E

Beelden bij dit artikel