Vijf onderscheidingen (Vriend van Langeweg) in Slikgat

Vriend van Langeweg, een nieuw initiatief in Slikgat. Een initiatief dat eigenlijk vorig jaar zou starten maar organisatorisch meer tijd vergde. CS de Slikgatse Kemphanen en de Wijkvereniging van Langeweg bedachten deze onderscheiding en de namen van de Vrienden van Langeweg zullen in een boek opgetekend worden, dat vervolgens op een centrale plek in het dorp voor iedereen in te zien is. Met Corry van Minderhout, Jolanda Aanraad, Lisette de Kort, Jac Klijs en Nelly Martens, staan de eerste vijf namen in het boek.

Corry en Jolanda vanwege het vele werk binnen de carnavalsstichting en hulp bij activiteiten zoals voor ouderen en bij de optocht. Ook bij andere activiteiten zoals voor de kerk, het koor, voor ouderen en voor de muziek zijn beiden betrokken. Lisette de Kort was jarenlang als vrijwilliger actief bij SKW, de kerkgemeenschap en de Mariaschool. Burgemeester Jac Klijs ontving de onderscheiding omdat hij zich graag laat zien op Langeweg, het dorp een warm hart toedraagt en zich elders altijd positief uitlaat over Langeweg.

De laatste onderscheiding was voor Nelly Martens vanwege haar inzet voor diverse verenigingen, de carnavalsstichting, het Sint Nicolaascomité en de kerkgemeenschap. Helaas werd het eerbetoon postuum uitgereikt omdat Nelly in april vorig jaar overleed. Haar man Jos nam daarom de oorkonde en bloemen in ontvangst. Ook namens de redactie van KijkopMoerdijk: Alle onderscheidenen van harte proficiat en heel Slikgat proficiat met dit nieuwe en mooie dorpsinitiatief!

Beelden bij dit artikel