Sportvereniging Uurtje Actief

Sport- en Activiteitenvereniging Uurtje Actief is opgericht op 12 juni 2017. De doelstelling van de vereniging is het aanbieden van sportief bewegen aan mensen die maar beperkt belastbaar zijn. In de praktijk zijn dat veelal personen die een ziekte onder de leden hebben of hebben gehad en weer willen opbouwen binnen hun mogelijkheden. Ook de wat ouder wordende mens voelt zich bij ons thuis omdat er rekening gehouden wordt met elke persoon op zich.

Wekelijks Trainingsuurtje

We zijn gestart met een wekelijks trainingsuurtje. Dat vindt plaats op woensdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur. In de zomerperiode trainen we buiten op gras op het veld van de plaatselijke honkbalvereniging (Seven Hills) en maken we ook gebruik van hun clubhuis om na de training gezamenlijk een kop koffie/thee te drinken en bij te praten. In de winterperiode (vanaf de herfstvakantie tot begin april) trainen we overdekt in de kleine sportzaal van De Borgh. Voor onze trainingen is geen speciale kleding nodig.

Het Wandeluurtje

Al snel na de start van de trainingen waren een aantal leden enthousiast om een tweede activiteit per week te doen. Dat werd een wandeluurtje op de maandagavond. We begonnen met een simpele 3 kilometer maar zijn nu zover dat we tegen de 5 km per uur lopen. In het voorjaar van 2018 hebben een aantal leden zelfs de Avond4daagse gelopen. Een hele overwinning voor hen. De start van deze groep is wisselend vanaf 4 locaties (Apotheek Kerkhofweg, Aldi, Jumbo en het Gemeentehuis). Vertrek om 19:00 uur. We lopen met reflecterende blauwe hesjes met ons verenigingslogo erop. De startlocatie wordt gepubliceerd op de website op de kalender.

De training plus het wandelen vallen onder het contributietarief van € 5 per maand (wat in 2 halfjaarlijkse termijnen moet worden voldaan).

Scootmobielers

Tijdens de braderie van 2017 bereikte ons de vraag of de vereniging iets kon organiseren voor scootmobielen. De start daarvan was moeizaam te noemen. Er was grote interesse maar het kiezen van een dag en tijdstip had wat meer voeten in de aarde. Vanaf afgelopen september hebben wij een aantal deelnemers die met plezier maandelijks een toer rijden onder begeleiding van een aantal fietsers. Maar er kunnen er zeker nog een paar bij. Voor leden van onze vereniging die onder de noemer scootmobielers vallen geldt een contributie van € 1 per maand, vooruit te voldoen per halfjaar.

Wandelen

De trainingsgroep groeide gestaag, als ook de wandelgroep. Het duurde ook niet erg lang voordat de vraag kwam of er ook alleen gewandeld kon worden zonder deel te nemen aan het trainingsuur. Gezien de belangstelling hebben wij gemeend dat zeker mogelijk te maken voor liefhebbers. De contributie van de wandelaars bedraagt € 1 per maand, vooruit te voldoen per halfjaar. De bescheiden contributie van zowel de trainingsgroep als van de scootmobielers en wandelaars maakt het mogelijk dat iedereen, ook de huishoudens met een laag inkomen, lid kan worden van onze vereniging. En anders valt daar zeker over te praten.

Sinds afgelopen december zijn wij ook een overdag wandelgroep gestart. Zij lopen op vrijdagmorgen om half 11 een uurtje. De start van deze groep is altijd bij het Gemeentehuis. Ook voor deze groep geldt de contributie van € 1 per maand.

Nevenactiviteiten Uurtje Actief

Naast deze sportieve activiteiten hebben wij jaarlijks nog een aantal nevenactiviteiten. Natuurlijk hebben wij als vereniging een Algemene Ledenvergadering, zoals de statuten dat voorschrijven. Deze vindt plaats op de laatste woensdag van maart. In de zomer hebben we het Dauwtrappen, waarbij de leden sportieve uitdagingen aangaan en worden getrakteerd op een verrassend ontbijt in het clubhuis. In het najaar staan wij altijd met een kraam op de braderie van het Nazomerfestival en eind november houden wij een gezellig feest voor leden en aanhang in het clubhuis. De invulling is altijd een verrassing. In de zomer kan er voor de liefhebbers ook gekozen worden om met elkaar een fietstocht te rijden. Een en ander wordt gecommuniceerd via de telefoon (app) en tijdens ons praathalfuurtje na de training.

Kortom onze vereniging is een schot in de roos voor veel mensen die niet op de reguliere sportschool terecht kunnen of voor wie dat te duur is. Bij ons kan iedereen terecht van 30 tot 90 die op zoek is naar gezelligheid en aangepast bewegen.

Voor meer informatie: Hetty Boeters 06 24095240 of info@uurtjeactief.nl of www.uurtjeactief.nl.

Contact & openingstijden

Westrand 11 4761 PZ Zevenbergen

uurtjeactief@gmail.com

0624095240

www.uurtjeactief.nl