Slagwerkgroep Avant-Garde

Slagwerkgroep Avant-Garde is een slagwerkvereniging uit Klundert.

Wat is slagwerk eigenlijk precies?

Het meest bekende voorbeeld van een slagwerkinstrument is natuurlijk de trommel, maar alle verschillende slagwerkinstrumenten zijn onder te verdelen in twee groepen: gestemd en ongestemd slagwerk. Het ongestemde slagwerk is slagwerk waarmee geen melodieën te maken zijn, zoals de trommel, het drumstel of de triangel. Met gestemde slagwerkinstrumenten kan je wel melodieën spelen. Denk hierbij aan de xylofoon, de (bas)marimba en het klokkenspel. Bij Avant-Garde wordt er zowel op ongestemd als gestemd slagwerk gespeeld.

Slagwerk voor spelers van alle niveaus

Slagwerkgroep Avant-Garde kenmerkt zich niet alleen door de vele jonge leden, maar ook door het muzikale niveau, het grote enthousiasme en de open sfeer. Er zijn twee groepen met verschillende niveaus. Op deze manier is er bij Avant-Garde ruimte voor zowel beginnende als ervaren slagwerkers.

Voor diegenen die net begonnen zijn met slagwerk is er de B-groep, ook wel de jeugdgroep genoemd. In deze groep leer je onder leiding van een dirigent samen te spelen. Na een leerzame periode in de B-groep is er een mogelijkheid om door te groeien naar de A-groep. Dit is de groep waar je als ervaren slagwerker terecht kunt. Ook deze groep staat onder leiding van een dirigent. De A-groep streeft er naar om het beste uit samenspel te halen, waardoor er ook veel oog is voor de muzikaliteit in het geheel. In de zomer van 2017 heeft deze groep van Avant-Garde deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Deze muzikale prestatie werd beloond met een gouden medaille en een score van 86.20 punten! Daarnaast is Avant-Garde natuurlijk ook terug te vinden op festivals en andere concerten.

Het maakt niet uit in welke groep je speelt, je maakt altijd met andere slagwerkers muziek op jouw niveau. Op deze manier leer je van elkaar, maar het is ook nog eens veel leuker om samen muziek te maken! In beide groepen worden meerdere genres gespeeld, van klassiek tot aan pop. Kortom, Avant-Garde heeft alles in haar muzikale mars om jou een leerzame en leuke carrière te geven in de swingende wereld van het slagwerk! Nieuwe invloeden zijn altijd welkom en er is veel respect voor elkaars kwaliteiten en de kwaliteiten van andere muzikanten.

Jij bent welkom bij Slagwerkgroep Avant-Garde!

Ben je overtuigd en wil je lid worden van Avant-Garde? Dat kan! Startende slagwerkers kunnen beginnen in de B-groep. Slagwerkers die al meer ervaring hebben zijn welkom bij de A-groep. Heb je nog geen slagwerklessen gevolgd? Geen probleem! Al jaren worden er in Klundert slagwerklessen verzorgd door Drumfactory Slagwerkscholen. Wij bieden daarnaast de mogelijkheid om op afspraak een repetitie bij te wonen, zodat je op een laagdrempelige manier kennis kunt komen maken.

U kunt contact opnemen via onze website, www.slagwerkgroep.com, of stuur een e-mail naar info@slagwerkgroep.com.

Slagwerkgroep Avant-Garde is ook te vinden op:

  • YouTube: Slagwerkgroep Avant-Garde
  • Facebook: @slagwerkgroep
  • Twitter: @SWG_AvantGarde

Contact & openingstijden

Larvik 2 4791 DD Klundert

info@slagwerkgroep.com

www.slagwerkgroep.com