Korfbalvereniging DSO Klundert

Korfbalvereniging DSO is een actieve en gezellige vereniging, die naast het spelen van wedstrijden ook veel activiteiten organiseert. Dit is mogelijk dankzij de (steeds) grote(r wordende) groep enthousiaste vrijwilligers, waarover de vereniging beschikt. DSO heeft een prachtige accommodatie met kunstgrasvelden, waarop wij jong en oud een breed scala aan activiteiten kunnen bieden.

Korfbal, ook iets voor jou?

Korfbal is een zeer veelzijdige sport. Je moet aanvallen, maar ook verdedigen; je bent zowel technisch als tactisch bezig. Daarnaast zijn snelheid, uithoudingsvermogen en kracht belangrijk. …En je moet natuurlijk goed met een bal overweg te kunnen. Eén van de redenen dat korfbal zo populair is geworden, is dat het één van de weinige teamsporten ter wereld is, waarbij jongens en meisjes in één team samen spelen!

Vanaf welke leeftijd?

Het aanbod van DSO start bij de jongste jeugd met de kangoeroes, waarbij kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar kennismaken met leuke, diverse en leerzame spelvormen. Scoren, springen, rennen, maar bovenal plezier bepalen het aanbod van de kangoeroetrainingen. Het aanbod bij de kangoeroes is nog niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden, dat begint wanneer de kinderen doorstromen naar de F.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering in 2014 heeft het bestuur van DSO aangegeven zich de komende 5 jaar onder meer te willen focussen op het spelniveau; voornamelijk bij de jeugd(teams) van de E’s en F’s. Door hier de basis te leggen, kan in de toekomst verder gewerkt worden naar de D’s, C’s en B’s. Het doel is om elk eerste team minimaal in de 2e klasse te laten spelen.  

KombiFit programma

Voor sporters die niet (meer) aan de reguliere korfbalcompetitie deelnemen, maar wel gezellig met andere mensen willen sporten en bewegen, biedt DSO het KombiFit programma. Uitgangspunt daarbij is dat naast korfbal een divers sport- en beweegaanbod geboden wordt, dat is afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Andere activiteiten

DSO is een actieve en gezellige vereniging die naast het spelen van wedstrijden ook vele activiteiten organiseert. Kijk maar eens rond op de website www.korfbal.net wat we allemaal doen. Ook vindt u hier de trainingstijden en meer praktische informatie.

Wil je een keertje meedoen?

Lijkt het je leuk om te gaan korfballen, maar wil je graag eerst eens een aantal keer komen trainen, is dat uiteraard mogelijk. Je mag eerst 4 keer GRATIS meetrainen alvorens je lid wordt van de vereniging. Je kunt direct naar het korfbalveld of de sporthal komen, maar nog beter is het eerst even contact op te nemen met tc@korfbal.net (senioren), jtc@korfbal.net (junioren). Deze vangen je dan de eerste keer op en zorgen dat je met een van de teams kunt meetrainen. Van augustus tot november trainen we buiten op onze eigen velden. Van november tot maart trainen we in sporthal de Niervaert en vanaf maart tot aan de zomer spelen we weer buiten op het veld.

Contact & openingstijden

dinsdagTrainingen jeugd en senioren
woensdagWedstrijden midweekteams
donderdagTrainingen jeugd en senioren
zaterdagWedstrijden jeugd en senioren