Vanaf 13 december rijdt Bravoflex in Moerdijk, Halderberge, Drimmelen en Altena

Bravoflex, de flexibele vervoerservice, wordt na Moerdijk nu ook actief in de gemeenten Halderberge, Drimmelen en Altena. Hier rijdt Bravoflex als extra service in de avonduren, de weekenden en op feestdagen. In Noordschans, Oud Drimmelen en Blauwe Sluis is Bravoflex vanaf 13 december dagelijks ook overdag te boeken.

Het voorstel is een initiatief van provincie, gemeenten Moerdijk, Halderberge, Drimmelen en Altena in samenwerking met Deeltaxi West-Brabant en PZN. De pilot die in Moerdijk is gestart, wordt nu uitgebreid. Wethouder Danny Dingemans: “Wegens succes verlengd! Het verandert een beetje maar het is goed dat we met Bravoflex alle kernen van Moerdijk bereikbaar houden.”

Hoe werkt het?
Wie Bravoflex boekt, wordt vanaf een bushalte naar keuze naar een treinstation of OV-knooppunt gebracht, een zogeheten ‘hub’. De reiziger kan vanaf elke halte in het gebied een reis van en naar de meest logische hub boeken. Hier kan dan worden overgestapt op trein, bus, of veerpont. De vervoerservice is te boeken via de speciale nieuwe app of via de telefoon.

Wat kost Bravoflex?
Je betaalt voor wat je reist. De kosten bestaan uit een opstap- en kilometertarief. Het kilometertarief wordt berekend aan de hand van de kortste route van A naar B. Betalen kan eenvoudig met de pinpas bij de chauffeur. Het standaardtarief is € 2,48 plus € 0,44 per kilometer.

Wanneer rijdt Bravoflex?
Bravoflex rijdt het hele jaar in Moerdijk, Halderberge, Drimmelen en Altena op:

  • maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 00.00 uur;
  • zaterdag, zon- en feestdagen van 09.00 tot 00.00 uur.

In Noordschans, Oud Drimmelen en Blauwe Sluis kunnen reizigers ook maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 tot 19:00 uur gebruik maken van deze slimme combinatie van OV en Taxi. Zij betalen dan het OV-tarief van € 0,99 plus € 0,175 per kilometer. Daarbuiten het standaardtarief.

Meer informatie is te vinden op www.bravoflex.nl.

Foto: Facebookpagina Bravo – Brabant Vervoert Ons