Standdaarbuiten zet 219 kerstbomen in lichterlaaie

Niet alleen in Langeweg houden ze de traditie in stand zoals u vorige week bij ons kon lezen, ook in Standdaarbuiten is het een jarenlange gewoonte: de kerstboomverbranding op de carpoolplaats aan de Markweg. Maar liefst 219 kerstbomen gingen gisteravond de hens in. 

's Middags konden de kinderen van Standdaarbuiten de kerstbomen komen inleveren, waar ze € 0,50 per kerstboom voor konden krijgen. Dat schijnt toch een goede motivatie te zijn, want de organisatie had in eerste instantie niet genoeg muntstukken om alle kinderen uit te betalen. Zoals het een saamhorig dorp betaamt werd dit snel opgelost waardoor alle kinderen toch een muntje konden krijgen voor hun ingeleverde boom. 

Twee jongeheren hadden het wel héél slim bekeken. Zij dachten: 'Als we ze nou gewoon op de avond inleveren, hoeven we maar één keer te lopen!' Even spande het erom maar… de organisatie streek over het hart en 'betaalde' de gasten elk € 0,50 uit ondanks dat dit alléén 's middags zou worden gedaan. Daar word je toch warm van?

Van de verbranding zelf ook trouwens. Vakkundig en gecontroleerd aangestoken door de mannen van de brandweer in Standdaarbuiten, 'Pyro' Rob, Arian en Mark, ging de fik door de enorme stapel bomen. Peter van Gaal, van de EHBO-post Standdaarbuiten, was aanwezig voor het geval er calamiteiten ontstonden door de stevige wind, maar die bleven gelukkig uit waardoor iedereen kon genieten van het vuur, warme chocomel, glühwein en een bitterbal. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel