Shell Moerdijk doneert 5000 euro aan Stichting Leergeld

De Goede Doelen Commissie van Shell Moerdijk heeft 5000 euro gedoneerd aan stichting Leergeld Noord-West Brabant. Een aantal gezinnen in de gemeente Moerdijk die van het minimum leven en thuis niet beschikken over de juiste middelen, kunnen hierdoor geholpen worden om tijdens de coronacrisis digitaal thuisonderwijs te volgen. Dit bedrag wordt zoveel mogelijk ingezet om computers, Chromebooks en educatieve materialen aan te schaffen.

Annelieze Heijliger vertelt over de missie van stichting Leergeld: “Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen om te kunnen deelnemen aan activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving.”

Wethouder Danny Dingemans licht toe: “We, stichting Leergeld en de gemeente, zijn erg blij met dit mooie gebaar vanuit Shell Moerdijk om gezinnen die het nu extra moeilijk hebben in deze coronatijd en gebonden zijn aan digitaal thuisonderwijs met deze mooie donatie te kunnen helpen. Hiermee wordt waar mogelijk voorkomen dat kinderen extra achterstanden oplopen nu de scholen tijdelijk gesloten zijn”.