Schoolopdracht 17-jarige Gerko dankbaar ontvangen

De 17-jarige Gerko uit Zevenbergen kreeg voor zijn sportopleiding de schoolopdracht om iets te organiseren voor een 'vergeten doelgroep', zoals bijvoorbeeld eenzame mensen. Het mooiste zou zijn als hij ze daarmee tevens in beweging kon brengen, maar toen Gerko's docenten hoorden van zijn idee om een kerstdiner te organiseren voor mensen die het niet zo breed hebben, vonden ze dat zó mooi dat ze goedkeuring hebben gegeven. Gaandeweg is het een Nieuwjaarslunch geworden, die vanmiddag plaatsvond in de Huiskamer van Zevenbergen.

Een idee hebben is stap één, het idee tot werkelijkheid brengen is een tweede. Zo'n drie maanden geleden ging Gerko daarmee aan de slag. Hij vertelt ons: "Ik heb contact gelegd met de Huiskamer en hen mijn idee verteld. Toevallig wilden zij zelf een soortgelijk iets organiseren, dus konden we de handen ineen slaan. We zijn begonnen met sponsors te zoeken, want mijn doel was wel om het de mensen helemaal gratis aan te kunnen bieden. Dat is gelukt; dankzij vele ondernemers, winkels en bakkerijen die gezorgd hebben dat we een uitgebreide lunch kunnen serveren, met soep, broodjes kroket, gewoon brood met beleg, worstenbroodjes, koffie, thee, melk en jus d'orange. Ik ben ontzettend trots dat er zoveel mensen zijn gekomen en ik heb aangegeven aan de Huiskamer dat ik me hier ook volgend jaar weer voor wil inzetten."

Eén van die sponsors werd in het bijzonder in het zonnetje gezet, Veldsink-Schuijt Adviesgroep uit Zevenbergen. Vestigingsmanager Maarten werd naar voren werd geroepen en sprak de aanwezigen toe: "Veldsink-Schuijt Adviesgroep bestond 40 jaar in 2019 en in het kader van dat jubileum organiseerden we diverse acties. Eén van die acties had als doel iets te doen voor een ander. Mensen konden wensen insturen en uit de 45 wensen hebben we deze uitgekozen. Dus langs deze weg wil ik de waardecheque voor de Nieuwjaarslunch aan Gerko overhandigen." Maarten mocht op zijn beurt een doosje chocolaatjes ontvangen als dank voor de medewerking van Veldsink. 

De Nieuwjaarslunch werd dankbaar in ontvangst genomen door de +/- 50 aanwezigen. Onder die aanwezigen waren ook wethouders Jack van Dorst en Eef Schoneveld, die beiden met de mensen in contact wilden komen. De lunch werd muzikaal begeleid door gitarist Pieter, die verschillende liedjes ten gehore bracht. Een geslaagde Nieuwjaarslunch, die dus volgend jaar een vervolg zal krijgen. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel