Ruil je trui voor een theepot bij de Ruilmarkt in Willemstad

Aanstaande zaterdag 15 februari 2020 wordt er een ruilmarkt georganiseerd in Buurthuis Irene in Willemstad. Het principe van de markt is heel simpel: je neemt iets van jezelf mee naar het buurthuis en daar ruil je het voor een artikel van iemand anders. Voor deze markt worden er zeven ruilgebieden gebruikt; groen, leesmarkt, culinair, mode, huishoudelijk, speelgoed en doe-het-zelf.

Iedereen kan meedoen, op de ruilmarkt is het niet van belang hoeveel geld je hebt. Ruilen is dus goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het is duurzaam, nuttig en heel leuk.

Wat kun je ruilen?
Specifiekere producten / artikelen die je per ruilgebied kunt meenemen, zijn:
1. Groen (zaden, stekken, planten, bollen, alles voor de tuin)
2. Leesmarkt (boeken)
3. Culinair (recepten, taarten, dranken, jam, chutney, vlierbessensiroop, etc.)
4. Mode (kleding, schoenen, accessoires)
5. Huishoudelijk (serviesgoed, huishoudelijke artikelen, sier)
6. Speelgoed
7. Doe het zelf (gereedschap maar ook onderdelen en eigengemaakte zaken)

Hoe werkt het?
Ieder ruilgebied heeft een ruilchef. Lever tussen 14.00 en 16.00 uur jouw ruilwaar (schoon en heel) in bij een van de ruilchefs. Samen bepaal je wat jouw ruilwaar waard is. Je ontvangt hiervoor waardebonnen waarmee je iets leuks uit kunt zoeken. De bonnen zijn geldig bij alle ruilgebieden, je kunt dus ook een boek voor een trui ruilen of een theepot voor een plant. Wat er overblijft, wordt aan het einde van de dag gedoneerd aan goede doelen.

U bent dus van harte welkom om op zaterdag 15 februari tussen 14.00 en 16.00 uur naar de ruilmarkt te komen in Buurthuis Irene, Grimhoek 15 in Willemstad.