Roparun 2020 afgelast

Vandaag is bekend gemaakt dat Roparun 2020 wordt afgelast. Het bestuur laat op de eigen website weten dat zij de moeilijke, maar in hun ogen noodzakelijke, beslissing hebben genomen om de estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam, niet door te laten gaan. De Stichting Roparun vindt het belangrijk om de verantwoordelijkheid te nemen en de verspreiding van het corona-virus (COVID-19) waar mogelijk tegen te gaan. De Roparun zou plaatsvinden op 30 mei en 1 juni. Het volledige bericht van de Stichting Roparun luidt als volgt:

Vandaag hebben wij als Stichting Roparun de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Directeur Wiljan Vloet: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”.

Voor extra informatie omtrent dit besluit verwijzen we naar de veel gestelde vragen.

De maatregelen hebben de volgende effecten voor onze interne organisatie:

  • Alle bijeenkomsten en vergaderingen voor teams, vrijwilligers, doorkomsten of andere zijn tot nader order geannuleerd.
  • Het kantoor van Roparun in Schiedam ontvangt geen bezoekers. Afspraken worden geannuleerd en het is niet mogelijk om producten te komen afhalen/lenen. Eventueel kunnen loten nog wel worden opgestuurd, stuur hiervoor een e-mail naar info@roparun.nl.
  • Medewerkers van het kantoor werken zo veel mogelijk vanuit huis. Dit betekent dat het kantoor telefonisch minder goed bereikbaar is. We vragen u zo veel mogelijk zaken per e-mail te regelen.

Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar: