Raden Loerendonck bezoeken Klundertse basisscholen

Traditiegetrouw bezoeken de jeugdraad en de grote raad van Loerendonck op de vrijdag voor carnaval de Klundertse basisscholen. Vanochtend startten zij bij basisschool Het Palet, om hun weg te vervolgen naar De Cocon en hun scholenroute te eindigen bij De Rietvest, alwaar wij ook even binnenliepen. De onder-, midden- en bovenbouw feestten er flink op los in de aula van de school, waar ook een aantal mensen in het zonnetje werden gezet.

Zo mocht Vick zichzelf dé oppercarnavaller van de onderbouw noemen, Quinty eigende zich diezelfde titel toe, maar dan van de middenbouw en Demi bemachtigde die titel van de bovenbouw. Allen kregen een klein presentje. Ook chauffeur Willem werd uitvoerig bedankt, omdat hij de hele ochtend met de kinderen heeft rondgereden. Iets waarover hij zelf zei: “Pfff, waarom toch al die aandacht, dat heb ik toch graag gedaan.” Juffrouw Erika kreeg tevens, over haar hoge pruik, een medaille omgehangen, omdat De Rietvest ieder jaar het carnaval in Loerendonck naar een hoger level weet te tillen, in ieder geval voor de kinderen. Juf Erika wilde op haar beurt ook nog even iets zeggen: “Ik wil even Juf Evke in het zonnetje zetten. Het is namelijk Evke’s eerste én laatste carnaval op De Rietvest, dus laten we er vooral een feestje van maken hè Ev?!”, riep ze lachend door de microfoon. Navraag leert ons dat Evke vanuit Delft naar Brabant is verhuisd voor haar baan bij De Rietvest, waar ze afgelopen augustus is gestart. Ze heeft echter alweer een nieuwe baan aangeboden én -genomen, op een school in Breda.

KijkopMoerdijk heeft ook genoten in de aula van De Rietvest en wij maakten aldaar leuke foto’s van de feestvierende kinderen. U bekijkt ze allemaal als u doorklikt naar ons fotoalbum via deze link: http://www.kijkopmoerdijk.nl/albums/scholenbezoek-raden-loerendonck-2020/.