Primeur in Moerdijk: huwelijksvoltrekking in de open lucht

Trouwen in hun eigen tuin. Dat was de grote wens van Jeroen Matthijssen en Jesse Kieboom die hun huis aan de Achterdijk in Zevenbergen juist kozen vanwege de prachtige ruime tuin. Met het jawoord geven aan elkaar kwam hun droom uit om dat in hun eigen tuin te kunnen doen.

Lang was deze mogelijkheid in ons land geen optie maar eind vorig jaar besloot de minister gemeenteraden de vrijheid te geven om trouwlocaties te bepalen, óók in de open lucht. Wel zijn er bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo moet de ambtenaar die het huwelijk voltrekt op behoorlijke wijze zijn/haar werk kunnen doen en moet de locatie op een kadastrale kaart staan. Indien de locatie niet zoals die van Jeroen en Jesse eigendom is, moet er toestemming zijn van de eigenaar. Trouwen op een boot is ook mogelijk maar die dient tijdens de huwelijksvoltrekking afgemeerd te liggen.

Onze fotograaf die eigenlijk persfotograaf is, was dankzij de uitnodiging van Jeroen en Jesse voor één keer huwelijksfotograaf. Niet om de reportage vast te leggen voor een trouwalbum of digitale beelddrager, maar om u een indruk te geven van een unieke gebeurtenis. Uniek voor de gemeente Moerdijk, uniek voor het kersverse paar, maar ook uniek dus voor onze fotograaf.

Namens de redactie van KijkopMoerdijk: Hartelijk dank voor de uitnodiging en heel veel huwelijksgeluk en voorspoed gewenst voor de toekomst.

Beelden bij dit artikel