Opening vernieuwde dorpsentree Helwijk

De afgelopen maanden hebben de werknemers van Grond-, Weg- en Waterbouwbedrijf Gebr. De Leeuw hard gewerkt aan de dorpsentree van Helwijk. De oude riolering was aan vernieuwing toe, waarbij ook de Koningin Julianalaan direct toekomstbestendig is opgeknapt, op het gebied van het wegdek, het groen, het trottoir en de parkeerruimte.

Het vernieuwde riool zorgt ervoor dat het hemelwater apart wordt afgevoerd. Het schone regenwater dat voorheen via daken en dakgoten bij het vuile water terecht kwam en onnodig werd gezuiverd, stroomt voortaan weg naar sloten en komt deels in de grond.

De Koningin Julianalaan, de entree van Helwijk, heeft een flinke opknapbeurt gehad. De Helwijkers wilden dat het een waardige entree zou worden; een prettige leefomgeving die past bij het dorp en de verkeersbeweging van deze tijd. Met de speelse combinatie van wegdek, groen, trottoir en parkeerruimte lijkt dat goed gelukt.

Morgenmiddag, 4 maart, van 16.30 tot 18.30 uur vindt de officiële opening plaats, waar wethouder Jack van Dorst bij aanwezig zal zijn en waarbij De Leeuw zorgt voor een hapje en een drankje. Inwoners van Helwijk, belangstellenden en betrokkenen zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.