Ook Klundert herdenkt 75 jaar vrijheid!

Muziekvereniging Determinato heeft gisterenavond met verschillende muzikanten in en om Klundert en in het dorp Moerdijk op diverse plekken het Signaal Taptoe gespeeld en na de twee minuten stilte het Wilhelmus. 

Saamhorigheidsgevoel
Toch mooi om dit als vereniging te doen in deze bijzondere tijd. De orkestleden hadden natuurlijk veel liever samen gespeeld, maar gezien de coronamaatregelen is dit nu niet toegestaan. Ook op deze manier geeft het een heel speciaal saamhorigheidsgevoel. 

Livestream

Vanaf het herdenkingsmonument bij de begraafplaats waar anders de Dodenherdenking wordt gehouden, stonden nu slechts enkele mensen. De Stichting Oranjecomité Klundert heeft daar toch een kleine plechtigheid gehouden met een paar afgevaardigden en een trompettist van Determinato. Dit kon gevolgd worden via een livestreaming middels de website www.indeklundert.nl. Misschien hebben al met al juist nu in Klundert wel meer mensen stilgestaan bij deze speciale herdenking 75 jaar vrijheid dan voorgaande jaren. 

TV-uitzending
Zelfs bij de TV-uitzending gisterenavond van de NOS een opname vanuit Klundert. De trompettisten René en Anjo van Tilborgh van Determinato waren te zien bij het speciale herdenkingsprogramma van de NOS.

Beelden bij dit artikel