Na bijna halve eeuw eindigt beheer dierenparkje Klundert door Crielaard

Na bijna vijftig jaar geeft de familie Crielaard het beheer van het Klundertse dierenparkje terug aan de gemeente Moerdijk. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe beheerder.

Begin jaren ‘70 van de vorige eeuw begon Jaap Crielaard het hertenkampje in Klundert, aanvankelijk op het bastion van de Suijkerberch, later nabij het Van Polanenpark. Na het overlijden van Jaap Crielaard in 2003 nam zijn zoon Machiel Crielaard in overleg met de toenmalige burgemeester het beheer van het park over.

Machiel: 'De afgelopen jaren heb ik met veel plezier de dieren en het bijbehorende park verzorgd. De gemeente Moerdijk en wij zagen de invulling van het park en de bijbehorende kostenverdeling echter anders. Daarom is het nu een natuurlijk moment om de verantwoordelijkheid voor de plek terug te geven aan de gemeente. Na een jaar intensief overleg tussen gemeente Moerdijk en mij over de mogelijkheden zijn we er samen niet uitgekomen.'

'Als het aan ons ligt, blijft het dierenpark in stand', reageert wethouder Eef Schoneveld. 'Wij weten dat veel Klundertenaren het parkje een warm hart toedragen. Ook de gemeente vindt dat het dierenpark meerwaarde biedt voor Klundert. Wij gaan daarom op zoek naar een nieuwe dierenliefhebber die het Klundertse dierenpark in ere houdt. Natuurlijk willen we de samenwerking met SOVAK daarbij in stand houden.'

De gemeente streeft ernaar om het dierenpark op korte termijn weer te voorzien van een mooi divers gezelschap nieuwe bewoners. De overeenkomst tussen Crielaard en de gemeente eindigt op 31 december 2019.

Afbeelding: Google Streetview.