Moerdijkers zijn dol op kerstmarkten

De goedheiligman is nog maar koud het land uit of we storten ons vol overgave op de kerst en dat doen we in Moerdijk met kerstmarkten! Kerstkraampjes, chocolademelk en glühwein, lampjes, vuurkorven en vooral veel gezelligheid. Dit weekend kunt u terecht in Klundert, Helwijk, Fijnaart en dorp Moerdijk voor de kerstsfeer, volgend weekend kan dat in Willemstad, Klundert en Zevenbergschen Hoek.

Klundert
Op zaterdag 8 december tussen 11.00 en 17.00 uur kunt u genieten in het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum in Klundert. In een sfeervol aangekleed museum staan tussen de museumstukken diverse kraampjes met kerststukjes, kleding, glaskunst, knutsel materialen, kerstkaarten, vogelhuisjes, streekproducten en veel meer. Voor de kinderen is er ’n heerlijke suikerspin en in de horecagelegenheid is erwtensoep en glühwein verkrijgbaar. Het adres is Stoofdijk 1a en de entree is gratis.

Op zaterdag 15 december staat Klundert in het teken van Klundert bij Kaarslicht. Van 18.00 tot 22.00 uur gaat de straatverlichting in het centrum uit en branden er in totaal 11.800 kaarsjes. Vanaf 16.00 uur zijn er diverse eetstands en foodtrucks geopend, treedt er een jeugdcircus op en vindt er een lasershow plaats. Daarnaast treden er verenigingen op de diverse podia rondom de Bottekreek, de Stad, de Kerkring, het Stadhuisplein en het Verlaat op. Ook deze avond is vrij te bezoeken. 

Helwijk
Ook op zaterdag 8 december organiseert Speeltuinvereniging Kindervreugd haar kerstmarkt. Voor deze markt zal gemeenschapshuis De Blokhut tot de nok toe gevuld zijn met allerlei gebruikte, maar ook nieuwe kerstspullen, zoals kaarsen, kandelaars, beeldjes, verlichting, decoratiematerialen, kerstballen, slingers en nog veel meer. Ook zal een groot assortiment decoratie- en tuinartikelen te koop zijn. De speeltuinvereniging heeft een grote partij nieuwe artikelen opgekocht uit een bekend tuincentrum en deze zullen tijdens de kerstmarkt te koop aangeboden worden. De kerstmarkt duurt van 10.00 tot 14.00 uur, het adres is Prins Bernhardplein 2 en de entree is gratis. 

Fijnaart
Op zaterdag 8 december wordt ook Fijnaart omgetoverd tot hét decor voor een gezellige kerstmarkt. Geniet van het horecaplein, de kraampjes van winkeliers en verenigingen, de kerstman en een verhalenverteller, live muziek en nog veel meer. Ook kunt u meereizen met de Fendertse Kerst Express. Het overdekte en verlichte treintje rijdt door Fijnaart en voor slechts 1 euro brengt hij u van en naar de kerstmarkt. U kunt in- en uitstappen bij het vertrek- en eindpunt bij de Dorpskerk, op het pleintje bij de Hazebrouckstraat, bij het medisch centrum aan de Nieuwe Dorpsweg, bij de Witte Wijk, in de bocht bij de Torenvalkstraat, bij de Gruttostraat of bij de Fendertshof. Komt u zelf naar de kerstmarkt, dan bent u van harte welkom op de Voorstraat en de entree is ook hier gratis. 

Moerdijk dorp
Op zaterdag 8 december vindt ook de jaarlijkse kerstmarkt in Moerdijk plaats. In de wijde regio krijgt de kerstmarkt in het dorp steeds meer bekendheid en is deze beroemd om de gezelligheid, grootsheid en vooral de sfeer. Vele kraampjes met allerlei kerstartikelen staan voor u opgesteld. U bent welkom tussen 15.00 en 20.00 uur, de locatie is op en rondom het Wilhelminaplein en de Havendijk en de entree is geheel gratis. 

Willemstad
In het weekend van 14, 15 en 16 december vinden de Winter Vestingdagen in Willemstad plaats. Drie dragen vol kerstsfeer. Kom een bakkie doen, opwarmen met chocolademelk of glühwein, struin over de kerstmarkt met allerlei zelfgemaakte spulletjes en stap eens binnen in het Arsenaal. Het Rad van Avontuur draait en de kerstman rijdt rond in zijn arrenslee, waar u zelf ook op mee kunt rijden. Dit alles wordt aangevuld met allerlei optredens. U bent van harte welkom in het centrum en de haven van Willemstad, parkeren kan op de algemene parkeerplaats op loopafstand van de vesting. Op vrijdag 14 december kunt u terecht van 17.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 15 december van 11.00 tot 21.00 uur en zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 1 euro en komt ten goede van de Koepelkerk. Op zaterdagavond kunt u tussen 21.00 en 00.00 uur discoschaatsen op de schaatsbaan die op de Parade staat, voor € 7,50 p.p. 

Zevenbergschen Hoek
Op zondag 16 december 2018 zal voor de vierde keer een winterfair georganiseerd worden in Zevenbergschen Hoek. Ook dit jaar zal de winterfair plaats vinden in de R.K. H. Bartholomeus kerk. U bent welkom van 13.00 uur tot 17.30 uur. De kerk zal gevuld zijn met muzikale optredens, een taart-bak-wedstrijd, glühwein en warme chocolademelk, kerst- / winterproducten in diverse kramen en kinderentertainment. Ga met de kerstman op de foto of laat je in kerstsferen schminken. Wilt u deelnemen aan de taart-bak-wedstrijd ‘Heel Den Hoek Bakt’? Lever uw eigen gebakken taart in om 13.00 uur bij de vakkundige jury. Om 14.45 uur zal de winnaar bekend worden gemaakt. Na de jurering kunnen de taarten ook worden geproefd door de gasten aan de winterfair, de taarten zullen namelijk worden verkocht bij de koffie/thee. De locatie is het Kerkplein 4 en de entree is gratis. 


De redactie van KijkopMoerdijk zal ook rondlopen op de diverse kerstmarkten om leuke foto's te maken en verslag te doen van de kerstactiviteiten en -festiviteiten. Heeft u een bijzondere kraam, gaat u optreden of heeft u iets anders speciaals waarvan u graag wilt dat wij het vastleggen? Stuur dan een mailtje naar info@kijkopmoerdijk.nl met het wie, wat, waar en hoe laat en wij zullen proberen om er in onze planning rekening mee te houden!