Moerdijk nr. drie van Noord-Brabant in ontvangen van meeste kerstkaarten per inwoner

Moerdijk nr. drie van Noord-Brabant in ontvangen van meeste kerstkaarten per inwoner

Inwoners van provincie Noord-Brabant ontvangen gemiddeld 4,0 kerstkaarten. Hiermee staat Noord-Brabant landelijk gezien op de 10e plek van alle Nederlandse provincies. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. De meeste kaarten in Noord-Brabant worden bezorgd in de gemeente Drimmelen. Hier kunnen de inwoners gemiddeld 6,3 kerstkaarten verwachten.

Waar gaan de kaarten in Noord-Brabant naar toe?

Drimmelen (met gemiddeld 6,3 kaarten per inwoner)

Waalre (met gemiddeld 5,6 kaarten per inwoner)

Moerdijk (met gemiddeld 5,5 kaarten per inwoner)

Geertruidenberg (met gemiddeld 5,5 kaarten per inwoner)

Woensdrecht (met gemiddeld 5,3 kaarten per inwoner)

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Relatief weinig kaarten naar Noord-Brabant

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Noord-Brabant met 4,0 kerstkaarten een iets lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

Bekijk het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten via: https://www.greetz.nl/kerstkaarten/onderzoek-2019

(Bron: Greetz)