Leerlingen en oud-leerling De Toren planten samen bomen in Zevenbergen

Vandaag is de Nationale Viering Boomfeestdag. Op deze dag planten ruim 115.000 leerlingen een boom. Dit jaar ging basisschool De Toren in Zevenbergen aan de slag namens de gemeente Moerdijk. Samen met wethouder Jack van Dorst plantten 27 leerlingen van groep 6/7 vier honingbomen aan de Noordeloosstraat in Zevenbergen.

De Boomfeestdag startte met een gesprek tussen wethouder Van Dorst – toevallig oud-leerling van basisschool De Toren – en de leerlingen over het belang van groen en bomen in de gemeente. De kinderen waren goed op de hoogte en stelden gerichte vragen aan de wethouder, die op zijn beurt noteerde wat de leerlingen belangrijk vonden voor het groen in Zevenbergen. Daarna wandelden ze gezamenlijk naar de Noordeloosstraat om vier honingbomen, ofwel de Styphnolobium japonicum, te planten.

Het thema van de Boomfeestdag van 2019 is 'Ieder kind een boom'. Het streven is om ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten. De Boomfeestdag is voor kinderen vaak de eerste natuurervaring.

Omdat er in maart regelmatig verkiezingen zijn, moest de organisatie van de Boomfeestdag de laatste jaren vaak schuiven met de datum van het evenement. Daardoor ontstond verwarring over wanneer de Boomfeestdag plaatsvond. Daarom heeft de feestdag per dit jaar een nieuwe vaste datum. Vanaf 2019 zal de Boomfeestdag jaarlijks op de tweede woensdag van maart plaatsvinden.

(Foto: Marcel Otterspeer)