Lachen! Je komt op KijkopMoerdijk!

"Lachen!", roept een moeder naar een kind, "je komt op KijkopMoerdijk!". Dát klopt, zowel kind als mams staan op de foto. Nog heel veel meer staat er op de andere foto's die we gisteren maakten in Helwijk, waar momenteel de jaarlijkse feestweek in volle gang is. Zaterdagavond werd er geopend met een Tiroler-avond, gisteren konden bezoekers snuffelen in maar liefst 32 braderiekramen, genieten van een kermis(je) en van een Country & Linedance middag in de grote feesttent. 

We spraken met voorzitter van Speeltuinvereniging Kindervreugd, organisator van de feestweek, Erik Maliepaard: "We hadden een externe partij ingehuurd om de braderie te verzorgen, maar hij belde twee weken geleden plotseling af. Hij kon zogezegd geen kramen bij elkaar krijgen. Toen zijn we zelf kei hard gaan lobbyen en nu hebben we er zelfs 32. Gelukkig loopt het qua bezoekers ook al goed, terwijl we pas om 13.00 uur begonnen zijn. We mogen zeker niet klagen."

Dat is absoluut waar, want onze redactie bezocht, vóórdat we in Helwijk gingen kijken, ook even de Ibiza Market in Willemstad. Ons verslag en onze foto's daarvan volgen later vandaag, maar het was weer een beste chaos met parkeren van de vele auto's, dus wij vreesden voor minder bezoekers in Helwijk. Niets was (gelukkig) minder waar, want in de Helwijkse feesttent aan de Koningin Emmastraat, was het gezellig druk, evenals langs de kraampjes en in de kermisattracties. Al met al een geslaagde tweede dag van de Helwijkse feestweek, waarin tevens het 65-jarig bestaan van Helwijk wordt gevierd. 

Benieuwd naar het programma voor de rest van de week? Kijk dan eens op de vermelding van de feestweek Helwijk op onze evenementenkalender. De foto's van de zondagmiddag, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. 

Een korte opname van de Country & Linedance middag bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=XZklUakYUvM

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel