Koninklijke Onderscheiding voor Marcel Deelen uit Fijnaart

Vanmorgen ontving Marcel Deelen uit Fijnaart uit handen van burgemeester Jac Klijs een Koninklijke Onderscheiding. Marcel wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwilligersactiviteiten bij onder andere de Stichting d'Engelenburgh, de Kunst- en Cultuurroute Moerdijk en de Open Monumentendagen.

Verdiensten de heer Marcel Deelen (54 jaar) uit Fijnaart
Decorandus was in de periode 1999-2009 vrijwilliger en bestuurslid (2002-2009) van de Historische Vereniging Zwijndrecht/Oudheidkamer De Vergulde Swaen te Zwijndrecht. Betrokkene conserveerde o.a. historische voorwerpen en documenten, organiseerde tentoonstellingen en lezingen en vervaardigde de affiches voor de tentoonstellingen. Daarnaast was hij eindredacteur van De Mededelingskrant, medeauteur van diverse kunstboeken, organiseerde hij wintervoorleesavonden en was hij verantwoordelijk voor de website. Vanaf 2003 is decorandus bestuurslid PR en voorzitter van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum van Oudenbosch. Sinds 2014 is hij ook medeoprichter en secretaris van de Stichting Open Monumentendag Roosendaal en stelt hij hiervoor het programmaboekje samen.

Betrokkene is vanaf 2014 vrijwilliger bij en voorzitter van de Stichting d’Engelenburgh in Fijnaart, een regionaal centrum voor kunst en cultuur. Hij organiseert bijeenkomsten op het gebied van (klassieke) muziek, kunst en literatuur, de deelname aan de Kunst- en Cultuurroute Moerdijk en de Young Piano Masters Society. Tevens verzorgt hij de maandelijkse nieuwsbrief, ontwerpt de affiches en onderhoudt hij de contacten met bezoekers en musici. Daarnaast wordt zijn woning opengesteld voor bezoekers tijdens de Open Monumentendagen.

KijkopMoerdijk.nl feliciteert Marcel van harte met het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding!

Beelden bij dit artikel