Koninklijke Onderscheiding voor Jan Barel uit Zevenbergen

Vanmorgen ontving Jan Barel uit Zevenbergen uit handen van loco-burgemeester Thomas Zwiers een Koninklijke Onderscheiding. Jan wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwilligersactiviteiten bij onder andere CV de Zeemeermin, Stichting Carnaval Zevenbergen en Stichting Heemkundekring Zevenbergen.

Verdiensten de heer Jan Barel (80 jaar) uit Zevenbergen
Decorandus was in de periode 1962 tot 1973 voorzitter van de jeugdraad, de jeugdcontactraad, Prins en vicevoorzitter van de carnavalsvereniging De Zeemeermin in Zevenbergen. Vanaf 1973 is betrokkene initiator van diverse activiteiten t.b.v. het uitbouwen van het netwerk van de Stichting Carnaval Zevenbergen. Betrokkene werft sponsoren, is lid van het Loge der Oud-Prinsen en was o.a. initiatiefnemer van het carnavalsmonument (2011). Van 1980 – 1993 was decorandus voorzitter van de r.k. Immanuel-parochie in Zevenbergen. Sinds 1995 is betrokkene lid van de redactiecommissie en voorzitter (2013-2016) van de Stichting Heemkundekring Zevenbergen. Tevens zet hij zich in voor de organisatie van diverse activiteiten zoals de jaarlijks Poteravond, diverse lezingen en excursies. Daarnaast geeft hij rondleidingen in het Heemkundemuseum Oudheidskamer en fungeert hij als gids voor de stadswandelingen. Sinds 2010 geeft hij lezingen over de Tweede Wereldoorlog op diverse basisscholen en schrijft hij artikelen over de geschiedenis van Zevenbergen en haar inwoners die in de Moerdijkse Bode en Modern Zevenbergen worden gepubliceerd.

Daarnaast heeft decorandus nog diverse andere functies vervuld zoals voorzitter van de winkeliersvereniging Shoppycenter (1965-1978), voorzitter van het oudercomité St. Jozefschool/De Neerhof en voorzitter van de Stichting Katholiek Onderwijs Zevenbergen (1977-1985), bestuurslid van de Provinciale contactraad Nederlandse Middenstandsbank (jaren 70/80), voorzitter van Stichting de Zonnebloem afdeling Zevenbergen en voorzitter van Stichting Rode Kruis Zevenbergen (jaren 80/90), docent Nederlandse Taal voor Nieuwkomers bij het Hoekske (1990-1993) en lid/voorzitter van Stichting Sociëteit ’t Lobbeke (1990-2003).

KijkopMoerdijk.nl feliciteert Jan van harte met het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding!

Beelden bij dit artikel