Klein Festijn met groots programma in Buurthuis Irene

Aanstaande zaterdag is het feest in Buurthuis Irene in Willemstad. Waar zij het zelf een Klein Festijn noemen, is het programma toch wel groots te noemen. Let op, kom 'tie dan: een vrijmarkt, schminken, kapster, bordspeltoernooi, cupcakecontest, Kung Fu, theaterhuis, dansen, lasergamen, knutselen, voorlezen, frietjes, snacks en drankjes. Een waar kinderfestival dus, met voor ieder wat wils.

Kleine zaal
In de kleine zaal van het buurthuis zal zaterdag tussen 13.30 en 19.00 uur de vrijmarkt te bezoeken zijn. Kinderen kunnen van alles aanbieden, van speelgoed tot leesboeken, van kinderfiets, kleerhangers of zelfgemaakte spulletjes. Er zijn wel een paar kleine regels; er mag geen eten en drinken verkocht worden, de vrijmarkt is alleen voor particulieren en de verkoop van grote voorwerpen, zoals meubileur, is niet toegestaan.

Op vrijdagavond 25 januari kunnen de spullen die te koop worden aangeboden op de vrijmarkt tussen 19.00 en 21.00 uur naar het buurthuis gebracht worden. Bij het inleveren van de spullen krijgt u stickers met een persoonlijk nummer waarmee u de spullen kunt prijzen en daarna tentoonstellen. De verkoop van de spullen wordt door Buurthuis Irene bijgehouden wat betekent dat de kinderen niet bij hun spullen hoeven te blijven maar mee kunnen doen met de activiteiten die in het buurthuis plaatsvinden. Niet verkochte spullen en de opbrengst van de verkochte spullen kunnen zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur opgehaald worden. De spullen en opbrengsten die niet in dat tijdsbestek opgehaald worden doneren wij aan Voedselbank Moerdijk.

Tijdens de vrijmarkt kunnen de kinderen zich daarnaast laten schminken, bij de kapster aanschuiven, meedoen aan het bordspeltoernooi of de cupcakecontest, waar om 17.30 uur de prijsuitreiking van plaats zal vinden. Let op dat wanneer je mee wilt doen aan de cupcakecontest, je ze thuis moet maken en je ze zaterdag vóór 15.00 uur bij Buurthuis Irene aan de bar inlevert. De mooiste en lekkerste cupcake wint een prijs.

Grote zaal
In de grote zaal zullen zaterdag een aantal workshops plaatsvinden. De planning van de workshops is als volgt:

  • 14.00 – 14.30 uur:  Kung Fu
  • 14.40 – 15.10 uur:  Theaterhuis
  • 15.20 – 15.50 uur:  Dansen (4 t/m 7 jaar, adv/ballet & breakdance/hiphop)
  • 16.00 – 16.30 uur:  Dansen (8 t/m 12 jaar)
  • 16.40 – 17.25 uur:  Relax Kids (mindfulness)
  • 19.00 – 21.00 uur:  Lasergamen (vanaf 8 jaar)

Biljartzaal
In de biljartzaal van het buurthuis kunnen de kinderen lekker knutselen of genieten van een voorleesverhaal. De tijdsplanning in de biljartzaal ziet er als volgt uit:

  • 13.45 – 15.15 uur:  Knutselen met Creatiepunt (alle leeftijden)
  • 15.30 – 16.00 uur:  Voorlezen voor peuters
  • 16.00 – 17.00 uur:  Voorlezen voor kinderen vanaf 4 jaar


De toegang tot het buurthuis is zaterdag geheel gratis, maar houdt u er wel rekening mee dat er voor sommige activiteiten een kleine bijdrage kan worden gevraagd. U vindt Buurthuis Irene aan de Grimhoek 15 in Willemstad, u bent welkom tussen 13.30 en 21.00 uur en het Klein Festijn is het meest geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Meer info vindt u op http://www.buurthuisirene.nl