KijkopMoerdijk.nl stopt

Na lang twijfelen heeft onze redactie besloten te stoppen met het beheer van het digitale nieuwsmedium KijkopMoerdijk.nl. Per 1 januari 2021 zal de stekker eruit worden getrokken en de content op de website, de app, de nieuwsbrieven en de sociale mediakanalen in de dagen erna offline gaan.

In september 2017 zijn wij vol goede moed begonnen aan een nieuw avontuur; KijkopMoerdijk.nl. Op dat moment vormden wij reeds de redactie van het medium KijkopDrimmelen.nl, een nieuwsmedium voor en over de kernen van de gemeente Drimmelen. Voor Moerdijk wilden we hetzelfde bereiken: een totaalplatform vormen, waar vraag en aanbod samenkomen, waar inwoners het laatste nieuws kunnen lezen, kunnen zien welke evenementen er plaatsvinden en de aanbiedingen van lokale ondernemers kunnen vinden.

We hebben ons vol ingezet, voor alle dorpen en steden die Moerdijk rijk is. We hebben vreselijk veel leuke, enthousiaste mensen ontmoet, we hebben veel meegemaakt, mochten bij veel evenementen binnenkomen om verslag te doen en foto’s te maken, we ontmoetten kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en nóg ouderen, we hadden goed contact met de gemeente Moerdijk, hoewel we wel volledig los stonden en op basis van zelfstandig ondernemerschap het medium beheerden. Onze boterhammetjes verdienden wij met het aanbieden van digitale advertentieruimte. Een bedrijf sloot zich bij ons aan, wij maakten reclame. Zo simpel was het en had het moeten zijn.

Helaas merkten we gaandeweg dat het zo simpel niet was. Moerdijk is een complexe gemeente te noemen, om nog maar te zwijgen over de grootte van de gemeente. We konden niet overal tegelijk aanwezig zijn en daardoor misten we belangrijk nieuws. Daarbij hebben we een aantal ondernemers mogen verwelkomen die vertrouwen in ons hadden, vertrouwen in onze kennis hadden en die zich op de digitale kaart wilden laten zetten. Onze kaart, de KijkopMoerdijk-kaart. Helaas waren dat er niet genoeg om zakelijk gezien vooruit te kunnen. Toen de coronacrisis uitbrak, werd het ons steeds duidelijker: we stonden stil. We hoorden niets, we werden niet getipt, we konden niet naar evenementen en ga maar eens nieuws zoeken in een gemeente waar bijna iedere kern een eigen medium heeft én daar ook gebruik van maakt. Hetzij een wekelijks of maandelijks blad, hetzij een Facebookpagina, hetzij een website; inwoners volgen het lokale nieuws via hun eigen dorpse of stadse medium.

We hebben getwijfeld. We hebben de beslissing persoonlijk en zakelijk bekeken en uiteindelijk de knoop doorgehakt: wij stoppen met het beheer van KijkopMoerdijk.nl. Wij wensen iedere lezer, iedere volger, iedere ondernemer, iedere inwoner die we ooit ontmoet én zelfs die we nooit ontmoet hebben, een hele fijne jaarwisseling toe en alle goeds voor 2021. Tot ziens!

Ellen & Johan