KijkopMoerdijk licht uit: Sport- en Activiteitenvereniging Uurtje Actief

Vandaag lichten we een relatief jonge vereniging uit, die zich richt op mensen die beperkt belastbaar zijn. Sportvereniging Uurtje Actief uit Zevenbergen biedt sportief bewegen aan ouderen, mensen die een ziekte hebben of mensen die een ziekte hebben gehad en hun beweging weer willen opbouwen. 

Uurtje Actief bestaat pas sinds 12 juni 2017 en heeft als doelstelling het aanbieden van sportief bewegen aan mensen die beperkt belastbaar zijn. Denk hierbij aan ouderen, mensen die ziek zijn of mensen die ziek zijn geweest en hun beweging weer op willen bouwen. Er wordt bij Uurtje Actief rekening gehouden met ieder individu, wat inhoudt dat men kan bewegen op zijn of haar eigen niveau. 

Uurtje Actief biedt in principe vier bewegingsmogelijkheden aan.

 1. Vanaf de start van de vereniging, vindt het wekelijks trainingsuurtje plaats op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. In de zomerperiode wordt er getraind op het veld van honkbalvereniging Seven Hills en in de winter gebeurt dat in de kleine sportzaal van De Borgh. De training vindt dus het gehele jaar door en is niet seizoensgebonden.
   
 2. Op de maandagavond kunnen leden van de vereniging meedoen aan het wandeluurtje. Waar begonnen werd met een rondje van 3 kilometer, wordt er inmiddels iedere week zo'n 5 kilometer gelopen. De start van het wandeluurtje is wisselend vanaf vier locaties; de apotheek Kerkhofweg, de Aldi, de Jumbo en het gemeentehuis. De startlocatie wordt bekend gemaakt via de website en de start is altijd om 19.00 uur. 
   
 3. Voor scootmobielers organiseert Uurtje Actief maandelijks een speciale tocht onder begeleiding van een aantal fietsers. Tijdens de tocht komen uitdagende maar voor iedereen uitvoerbare opdrachten voorbij. Ondanks de beperkingen, kunnen de scootmobielers dankzij deze tocht meer bewegen door middel van oefeningetjes die gericht zijn op de deelnemers.
   
 4. Sinds afgelopen december is Uurtje Actief ook gestart met een overdag wandelgroep. Zij lopen op vrijdagmorgen om 10.30 uur een uurtje. De start van deze groep is altijd bij het gemeentehuis.


De contributie van Uurtje Actief is bescheiden waardoor het mogelijk wordt voor iedereen, ook huishoudens met een laag inkomen, om lid te worden en in beweging te komen. De verschillende vormen zijn:

 1. Trainingsuurtje én wandeluurtje: € 5,00 per maand
 2. Alleen het wandelen: € 1,00 per maand
 3. Scootmobielers: € 1,00 per maand


Voor meer informatie over Sportvereniging Uurtje Actief, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/sportvereniging-uurtje-actief.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!