KijkopMoerdijk licht uit: Slagwerkgroep Avant-Garde

Op deze eerste zondag van het nieuwe jaar lichten we weer een lokale vereniging uit. Ditmaal staat Slagwerkgroep Avant-Garde uit Klundert centraal in dit artikel. Dit gezelschap bestaat uit veel jonge leden, met een groot enthousiasme en muzikaliteit. Slagwerk is meer dan alleen een trommel, ook de xylofoon, marimba en de triangel vallen onder die categorie. Gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten maken tezamen prachtige muziekstukken, die Avant-Garde vol overgave ten gehore brengt. 

Bij Slagwerkgroep Avant-Garde is er ruimte voor zowel beginnende als ervaren slagwerkers. Voor diegenen die net begonnen zijn met slagwerk, is er de B-groep, ook wel de jeugdgroep genoemd. In deze groep leert men, onder leiding van een dirigent, samen te spelen. Na een leerzame periode in de B-groep is er een mogelijkheid om door te groeien naar de A-groep. Dit is de groep waar je als ervaren slagwerker terecht kunt. Ook deze groep staat onder leiding van een dirigent. De A-groep streeft er naar om het beste uit samenspel te halen, waardoor er ook veel oog is voor de muzikaliteit in het geheel. In de zomer van 2017 heeft deze groep van Avant-Garde deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Deze muzikale prestatie werd beloond met een gouden medaille en een score van 86.20 punten!

Wist u dat Avant-Garde in samenwerking met Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert op 12 januari 2019 een nieuwjaarsconcert geeft? 'Gardes in Concert' vindt plaats in De Stad Klundert en begint om 19.30 uur. Hoewel het beide slagwerkverenigingen zijn, hebben zij beiden een zeer verschillende stijl. Laat u zich deze avond verrassen door de bijzondere showelementen en de verschillende klanken van slagwerk, die versterkt worden door de excentrieke akoestiek van de sfeervolle locatie. De toegang is gratis en na afloop van het concert kunt u elkaar en de muzikanten begroeten onder het genot van een drankje tijdens de nieuwjaarsborrel.

Voor meer informatie over Slagwerkgroep Avant-Garde, contactgegevens en leuke foto's, kijkt u op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/slagwerkgroep-avant-garde.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel