KijkopMoerdijk licht uit: Oranje Comité Noordhoek

Vandaag lichten we een organisatie uit die precies over 4 maanden hun hoogtepunt beleeft: het Oranje Comité Noordhoek. Op 27 april, Koningsdag 2019, viert Noordhoek de verjaardag van koning Willem-Alexander. Vorig jaar is er een nieuw bestuur opgestaan om het Oranjefeest in Noordhoek te redden en met succes. Op Koningsdag 2018 waren er activiteiten voor jong en oud, actief en recreatief, met natuurlijk een muzikaal tintje. 

Even leek het erop dat het feest rondom Koningsdag vorig jaar niet door zou gaan en werd er code rood afgegeven. Vanwege een gebrek aan vrijwilligers, leek het onmogelijk om het Oranjefeest te organiseren. Gelukkig kwam in december 2017 het verlossende woord: Code Oranje werd afgegeven, een nieuw bestuur was opgestaan om de festiviteiten nieuw leven in te blazen. En hoe.

Koningsdag 2018 begon natuurlijk met de aubade (d.w.z. het muziekstuk in de ochtend, niet te verwarren met het Franse lingeriemerk) gevolgd door de versierde fietstocht, waaraan vele Hoekse kinderen deelnamen. Verder kon men die dag genieten van de vrijmarkt, oud Hollandse spelletjes, de kinderactiviteiten, de baby- en peutercorner, een spectaculaire roofvogelshow, een stormbaan en het beahcvolleybaltoernooi. 

Wist u dat het Oranje Comité Noordhoek ook verantwoordelijk is voor de Koningsnacht? Voorafgaand aan de dag, wordt er in de nacht van 26 op 27 april een flink feest gevierd. In de feesttent trad vorig jaar de coverband Stiletto op, die de Hoekse feestvierders vermaakte met klassieke pop- en rocknummers. Hoe het programma van zowel de dag als de nacht er dit jaar uit ziet, is nog niet bekend. Wat al wél bekend is, is dat het een groot feest gaat worden!

Wilt u meer informatie over Oranje Comité Noordhoek, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/oranje-comite-noordhoek.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel