KijkopMoerdijk licht uit: Gemengd Koor Zezam

Op Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, lichten wij een muzikaal gezelschap uit, die u wellicht een vrolijke noot kan bieden: Gemengd Koor Zezam. Zezam, wat staat voor Zevenbergse Zang Amateurs, is opgericht in 1987 en bestaat op dit moment uit 35 leden, waarvan er 25 vrouwelijk zijn en 10 mannelijk. Iedere donderdagavond wordt er gerepeteerd voor de optredens die Zezam regelmatig verzorgt.

Sopranen, mezzosopranen, alten, bassen en tenoren, gemengd koor Zezam heeft het allemaal. Een variatie aan stemsoorten betekent dat Zezam in kwaliteit flink is gegroeid, waarbij het serieus beoefenen van de 4-stemmige zangkunst altijd voorop blijft staan. In de loop der jaren heeft Zezam mogen en kunnen leren van verschillende dirigenten en pianisten, die ieder eigen invalshoeken en interpretaties met zich mee brachten. Sinds januari 2009 wordt het koor professioneel geleid door dirigente licht vocaal Heleen Bout en sinds 1 november 2018 begeleid Art Zegelaar het koor op piano. 

Elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur repeteert het koor in De Kristal in Zevenbergen, waar zij zich het repertoire, voornamelijk bestaande uit musical- en filmmuziek en klassieke popsongs, eigen maken. Het repeteren doen zij omdat ze enthousiast zijn, ze het leuk vinden maar natuurlijk ook omdat Zezam regelmatig optredens verzorgt. Op menig lokaal evenement, bijvoorbeeld rond Koningsdag en Kerstmis, is Zezam 'in het wild' te bewonderen. 

Gemengd Koor Zezam is altijd op zoek naar nieuwe leden, jong en oud, waarbij alle stemsoorten meer dan welkom zijn. Koorervaring is mooi meegenomen, maar beslist geen vereiste. Indien het u leuk lijkt om lid te worden van een actief koor, met serieuze zangbeoefening, maar ook met ruimte voor gezelligheid, kunt u contact met hen opnemen. Ook kunt u een aantal repetities bijwonen, zonder enige verplichting. Wel vraagt Zezam u dan om even vooraf een e-mailtje te sturen.

Wilt u meer informatie over Gemengd Koor Zezaam, zoals contactgegevens, e-mail en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/gemengd-koor-zezam.html
 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!