KijkopMoerdijk licht uit: Avs’90

De volgende vereniging die we uitlichten is een atletiekvereniging die dit jaar al 29 jaar actief is: Avs'90 in Standdaarbuiten. Bij Avs'90 worden de sporten hardlopen, atletiek en (sportief) wandelen beoefend, waarvan de trainingen plaatsvinden op de atletiekbaan bij de voetbalvereniging in Standdaarbuiten. Ook is Avs'90 aangesloten bij de Atletiekunie. 

Avs'90 kan natuurlijk niet ontbreken op twee grote evenementen die jaarlijks in Standdaarbuiten plaatsvinden: de PolderChallenge en de 15 Kilometer van Smaal. Bij de eerstgenoemde heeft Avs'90 zelfs aangepaste trainingen aangeboden voor deelnemers. Zowel tijdens de PolderChallenge als tijdens de 15 kilometer worden er verschillende parcours uitgezet, die voor de winnaars mooie prijzen kunnen opleveren. De 15 kilometer van Smaal vindt plaats op Hemelvaartsdag, de PolderChallenge in het eerste weekend van september. 

Wist u dat Avs'90 ook een eigen wandelafdeling heeft waar in groepsverband gewandeld kan worden? Deze heet 'Het Wandelstokje' en is officieel aangesloten bij de KWBN (Koninklijke WandelBond Nederland). In onderling overleg wordt op zaterdag of zondag gezamenlijk een tocht gewandeld. Van april tot oktober wandelen de leden van Het Wandelstokje in de omgeving van Standdaarbuiten, of nemen ze deel aan georganiseerde tochten bij collega-wandelverengingen. De afstanden variëren van 10 tot 30 kilometer, meest over verharde wegen. Van oktober tot april wordt meer in de natuur gewandeld. Een tocht van 10, 15 of maximaal 20 kilometer, soms zelfs in Zeeland, Zuid-Holland of België.

Voor meer info over Avs'90 in Standdaarbuiten zoals contactgegevens en een link naar de website, klikt u verder naar de profielpagina op KijkopMoerdijk via deze link: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/avs90.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!