Jarige Alliance trakteert eigen jeugd en die van Den Hoek en Langeweg op Kids on Tour

Wat een feestelijk jubileumjaar had moeten worden voor de in 2000 opgerichte muziekvereniging Alliance in Lage Zwaluwe, werd vanwege corona uiteraard heel anders. Géén groots concert dat in november stond gepland vanwege het 20-jarig jubileum, maar gelukkig wél een alternatief. Een heuse vip-dag voor de jeugd onder de noemer Kids on Tour die gisteren werd georganiseerd. Dankzij een bijdrage uit Samen aan de Slag van de gemeente Drimmelen én (Ricardo) Dutax Reizen uit Hooge Zwaluwe, stapten de jeugdleden van Alliance mét hun instrumenten, gisterenmorgen om 10.00 uur in de touringcar.

De eerste etappe ging naar Zevenbergschen Hoek om daar hun collega jeugdleden van Fanfare OKK op te halen en vervolgens op weg naar de jeugdleden van Fanfare Muziek Veredelt in Langeweg. Deze vereniging trakteerde allen op fris en wat lekkers én had Dorpshuis Ons Stedeke ingericht voor een generale repetitie. Nadat deze onder leiding van dirigente Irene Brouwer werd afgewerkt, stapte alles in de bus voor een vip-lunch in Den Domp in Lage Zwaluwe. Tussen de friet en frikadellen door, werd uitbaatster Thea toegezongen vanwege haar tweede naam die ze onlangs mocht toevoegen; Sara.

Na de lunch werd het échte concert op de planken gebracht met in de zaal slechts enkele toehoorders en in het cafégedeelte het overige publiek. Dat kon het optreden volgen op een scherm, dit uiteraard ook vanwege de coronamaatregelen. Opnieuw stapte de jeugd in de touringcar om opnieuw naar Zevenbergschen Hoek te rijden alwaar OKK trakteerde op een geocoaching fotospel door het dorp en broodjes knakworst tot besluit. Na het afscheid van de jeugd van Den Hoek werd de jeugd van Langeweg weer thuis afgezet en als laatste kwamen de jeugdleden van Alliance weer terug op hun thuisbasis. Moe…maar zeer voldaan!

Beelden bij dit artikel