Jan van Gilstoernooi: véél meer dan een gezellig feestje

Jan van Gils wordt een 'verbindingsmannetje' genoemd. Een vrijwilliger die veel deed voor het dorp met als uitgangspunten gezelligheid, sportiviteit en respect. Helaas overleden aan kanker, wilden Jan Eestermans en Michiel Verstappen die uitgangspunten in combinatie met een eerbetoon, de gedachte aan Jan van Gils levendig houden.

Nu weet iedereen dat dit tweetal nog geen deuk in een pakje boter slaat, maar verbinden kunnen ze wél. We hoorden gisteren heel veel namen voorbijkomen maar we doen er verstandig aan die niet te noemen omdat je vast iemand vergeet. Namen van scheidsrechters, EHBO'ers, bar/kantinepersoneel en nog veel meer, die zich gisteren allemaal belangeloos inzetten om het Jan van Gilstoernooi te organiseren.

De dank kregen ze in de vorm van heel veel voetbalmannen en -vrouwen die deelnamen. Sommigen met een eigen team, sommigen met een samengesteld team waarbij iedereen zes wedstrijdjes speelde. Dat maakte dat onze fotograaf de draad een beetje kwijtraakte waar het gaat over wie nou wat won.

Wat wil je ook met teamnamen zoals FF Tikkie, Chickas, Sjotto, Dorstige Amateurs, Team Transmotors, Motte gij nie werke?, Zwembad United, Herms Angels, Athlético Moerdijk, Parel van het Zuipen, Simson Applicatie, Daine & Mark, ABCDE FC, Tango FC, VOV en Zat maar Gelukkig.

Dat de dames uit Lage Zwaluwe wonnen is eigenlijk het enige dat hij zeker weet maar ach… De prijzen waren niks anders dan het in consumptiebonnen uitgekeerde inschrijfgeld ofwel, hoe mooi en hoe simpel wil je het hebben?

Nou zó dus, zoals Jan van Gils het graag zag!

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel