Jan en Thea Hoekstra uit Zevenbergen 60 jaar getrouwd

Vandaag vieren Jan en Thea Hoekstra uit Zevenbergen hun diamanten huwelijksfeest. Of ja, eigenlijk wonen ze pas vier maanden in Zevenbergen, daarvoor hebben ze zo'n 40 jaar in Klundert gewoond. Jan en Thea leerden elkaar kennen in de haven van Rotterdam, werden verliefd, hebben het volgehouden en trouwden op 25 maart 1959. Een korte samenvatting van vele jaren huwelijk, waarin het echtpaar twee kinderen mocht krijgen.

Zij wonen sinds 4 maanden in woonzorgcentrum De Zeven Schakels, iets waarvan beiden zeggen dat het een goede beslissing is geweest. "We worden hier heel goed verzorgd, het personeel is heel vriendelijk en we hebben het uitstekend naar onze zin", vertelt Jan. "Ik ben van origine Surinaams en ik werkte in de scheepsvaart. Toen ik de haven van Rotterdam binnen voer, zag ik haar op de kade lopen", vertelt de 85-jarige. Thea (83) vervolgt: "Ik liep daar met een vriendin, want zij had een vriendje die op de boot werkte dus zij wilde altijd langs de boten lopen. Toen leerde ik Jan kennen en ik dacht 'Wat een engerd!'. Hij liep helemaal met me mee naar huis, nou ik wist niet waar ik het hebben moest hoor", lacht ze. "Maar ja, ik ben er toch al 60 jaar mee getrouwd."

Op die bewuste trouwdag was het weer erg slecht, het kwam met bakken uit de hemel, zo vertelt Thea ons. In de jaren van hun huwelijk is Jan op het spoor gaan werken en was Thea mantelzorgster voor haar moeder en viel grotendeels de opvoeding van hun twee kinderen haar ten deel. Het echtpaar verhuist van Rotterdam naar Klundert, waar het gezin zich vestigt. Op de vraag of de twee het nogmaals hadden gedaan als ze toen wisten wat ze nu weten, antwoordt Jan met een brede grijns: "Nouuu, dat weet ik nog zo net niet hoor!". Thea lacht net zo hard om zijn opmerking en antwoordt op haar beurt: "Nou, na dit antwoord, weet ik het ook niet meer zo zeker!" Gelukkig vertelde het stel ons, nadat ze beide uitgelachen waren, dat ze het al 60 jaar volgehouden hebben en het altijd goed gehad hebben samen.

Jan en Thea kregen een dochter, Celia, en een zoon, Roy. Dochter Celia mocht zelf ook twee dochters krijgen, Nicole en Patricia. "Maar die moesten werken dus die konden er vandaag niet bij zijn. Zij komen vanavond", vertelt Celia ons. Zoon Roy heeft geen kinderen, maar wel hondje Luca, die vrolijk door de Theaterzaal van De Zeven Schakels rond dartelt. Luca mocht ook mee naar het verjaardagsfeestje en mocht dus ook mee op de foto. Samen met wethouder Désirée Brummans overigens, die de gemeentelijke felicitaties deze middag kwam overbrengen. 

De redactie van KijkopMoerdijk feliciteert Jan en Thea nogmaals van harte met hun diamanten huwelijk!

Beelden bij dit artikel