Hoogste punt ‘De Keense Gorzen’ bereikt

Wethouder Désirée Brummans noemde het een historisch moment op een historische plek; gisterenmiddag werd in de Moye Keene in Klundert gevierd dat het hoogste punt van het nieuwe wooncomplex is bereikt. Tevens werd de naam onthuld, die ingezonden is door de Heemkundekring. De Keense Gorzen bestaat uit 24 sociale huurappartementen, die straks bewoond zullen worden door zowel ouderen als jongeren.

Directeur van Woonkwartier, Ruud van den Boom, vertelt op de bouwplaats aan de aanwezigen: "Het was op mijn allereerste werkdag bij de toenmalige woningcorporatie toen we dit plan bespraken. Nu 12,5 jaar verder staan we hier en mogen we eindelijk de naam onthullen en vieren dat we het hoogste punt hebben bereikt. Straks wonen hier niet alleen ouderen en niet alleen jongeren, we kiezen bewust voor een mix. Praat alvast met elkaar, leer elkaar kennen zodat je straks niet als vreemden naast elkaar komt te wonen."

Désirée Brummans, die woningbouw als één van haar speerpunten heeft, vult aan: "Dit is een historisch moment op een historische plek. Het heeft even geduurd maar we krijgen ook écht wat. Ik ben ontzettend blij met dit project en ook al gaat het nooit zo snel, we zijn toch een heel eind gekomen. De toekomstige bewoners boffen, want ze zitten hier straks echt eersterangs."

De Keense Gorzen zal de naam zijn van het complex, welke is bedacht en ingezonden door een aantal leden van de Heemkundekring. Drie daarvan waren aanwezig, welke dan ook zoals beloofd een taart mochten ontvangen omdat zij de winnende naam hebben ingestuurd.

Beelden bij dit artikel